Mees kirjutas 25 aastat oma naisele iga päev ühe armastusluuletuse

Copy
Foto: Shutterstock

Näitleja Peter Gordon poetas 25 aastat järjest iga päev oma naise padja alla armastusluuletuse ja jätkas seni, kuni naine suri. Paari lapsed otsustasid nüüd kogutud luuletused veebis avaldada.

Aastate jooksul on Peter Gordon kirjutanud 8500 luuletust, mille peamiseks teemaks on naise Alisoniga jagatud elu ja armastus. Luuletamist alustas mees 1980ndatel aastatel, igapäevaseks kujunes see 1990 aastate alguses. Nõnda jätkas mees kuni 2016. aastani, mil kopsuvähk võttis naise elu.

Mehe sõnul oli Alison alati väga liigutatud ja ootas uusi luuletusi. «See sai alguse väikestest kirjadest ja siis tulid väikesed luuletused,» rääkis mees BBCle. «Ma panin need talle padja alla, ta tuli voodisse, vaatas padja alla, andis selle mulle ja ma lugesin talle ette. Siis andsin selle talle, ta luges seda vaikselt, voltis kokku ja pani padja alla tagasi.»

Abielupaari tütar Cassie avaldas veebis umbes 340 isa kirjutatud luuletust. Youtube’i kanalil A Love In Verse loevad luuletusi ette näitlejad ja perekonnatuttavad.

Pärast Alisoni surma jätkas mees kirjutamist, aga mitte igapäevaselt. Viimastest luuletustest kajab vastu üksindus ja tühjus. Nüüd on Peter 87-aastane ja pärast aastate jooksul kirjutatud luuletuste läbi sorteerimist oli nõus, et osa neist võiks avaldada.

«Ma olen neid nüüd uuesti üle lugenud,» rääkis mees, «ja ma leidsin, et mõned neist ajavad mind nutma või peaaegu nutma. Mõned ajavad mind naerma. Neis on alati palju huumorit.»

Peter tahab asutada armastust oma naise vastu ja seetõttu peab ta õigeks, et teised inimesed võiksid tema armastustuuletusi lugeda. «Ma arvan, et see on hea, eriti praegustel keerulistel aegadel,» märkis ta.

Luuletusi saab lugeda veebilehel A Love In Verse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles