Kirjanik Michael Rosen veetis intensiivravil 47 päeva

Copy
Michael Rosen.
Michael Rosen. Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix

74-aastane briti lastekirjanik on põdenud koroonaviirust Covid-19 väga raskelt ja veetis pika aja intensiivravipalatis. Autori abikaasa andis Twitteri vahendusel teada, et mees pääses lõpuks tavapalatisse, kuid tema täielik paranemine võtab veel kaua aega.

Populaarse lasteraamatu «Me peame karujahti» autor, luuletaja ja saatejuht Michael Rosen kirjeldas Twitteri vahendusel juba 22. märtsil oma enesetunnet ja ütles, et kraadiklaas näitab aina aiateibaid, käed on jääkülmad ja pea tulikuum. Haiguse alguses olid tal pidevalt nii tugevad külmavärinad, et voodi rappus. «Kujutage ette sõjakangelast, kel on rätik hambus, samal ajal kui kaaslane ta haava põletamiseks sellele kuuma sütt peale viskab,» kirjeldas ta.

Järgmisel päeval kirjutas mees, et ei tea, kas tegu on koroonaviiruse või raske gripiga. Kirjaniku naine Emma-Loise Williams jätkas Twitteris mehe tervise kohta postituste tegemist ja märkis, et esialgu ei osanud nad midagi hullu karta, sest Michaelil ei tekkinud köha. Paraku ei andnud palavik järele ning lihasvalu ja väsimus süvenesid nii palju, et nad otsustasid kiirabi kutsuda, edastab The Guardian.

Esialgu pandi Michael Rosen üheks ööks intensiivravipalatisse ja lasti järgmisel päeval tavapalatisse, siis aga ta olukord halvenes ning aprilli algusest oli ta kokku kaheksa nädalat intensiivravil juhitaval hingamisel. Williamsi sõnul on mees nüüd taas tavapalatis, kuid olukord ei ole kiita ja Michael Roseni paranemine võtab arstide sõnul veel väga kaua aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles