5 raamatut, mida kinkida koolilõpetajale

Copy
Foto: Shutterstock

Raamat on koolilõpetajale väga hea kingitus. Kui sa ei tea, mida valida, siis siin on mõned ideed.

«Haritud» Tara Westover

Tara kasvas üles Idahos. Tema isa elas peatselt saabuva maailmalõpu nimel, taunis meditsiini ja kooliharidust ning sundis lapsi töötama ohtlikes tingimustes. Raskeid ajukahjustusi, ajuverejookse ja ulatuslikke põletushaavu raviti üksnes koduste salvide ja homöopaatiaga. Keegi isegi ei teadnud, millal Tara sündis, sest tal polnud sünnitunnistust.

Tara veetis oma päevi isa romulas töötades, ent iga seal veedetud juhmistava tunniga ägenes temas teadmishimu ning tüdruk hakkas ise õppima. Ta luges matemaatika-, loodusloo- ja ajalooõpikuid ning suutis ennast harides jõuda muu hulgas ka Harvardi ja Cambrige’i ülikooli.

***

«365 tarkusetera. Elutargad tsitaadid igasse päeva» Helen Exley 

Raamatus on elutargad tsitaadid igasse päeva. 365 lehekülge tarku sõnu suurtelt sõnameistritelt läbi aegade, kõrvuti pastelsete illustratsioonidega igal leheküljel. Helen Exley tsitaadikogumikes on üle 300 000 kõigi aegade inspireerivaima ütluse, tema tarkuseraamatuid on maailmas müüdud üle kolme miljoni. Sellest imelisest kogumikust leiate tema parimad tsitaadid.

***

«Kodused toidud. Retsepte ema kokaraamatust» Toimetanud Karme Beek

Tänapäeva kiire elutempo juures, kui päevast päeva peame sageli leppima kiirtoidu ja poolfabrikaatidega, tõuseb aina rohkem hinda traditsiooniline vana hea kodutoit, nagu seda tegid meie emad ja vanaemad. 

Kanasupp, ühepajatoit, Viini šnitsel, kapsarullid, kohupiimakook ja ahjuõunad – need on toidud, mis meenutavad lapsepõlve, tekitavad nostalgiat ja loovad mõnusa kodutunde.

***

«Dear Girls. Intimate Tales, Untold Secrets and Advice for Living Your Best Life» Ali Wong 

Selles ingliskeelses raamatus on koomiku Ali Wongi kirjad oma tütrele. Ta jagab nõuandeid igaks elujuhtumiks: kohtinguteks, tööeluks, abieluks ja paljuks muuks.

***

«Michelle Obama. Tsitaadid elust enesest» Toimetanud Maarja Helena Meriste

Michelle Obama eneseusk ja pühendumus oma ettevõetud eesmärkidele on olnud eeskujuks paljudele. Raamatus on toodud ära tsitaadid tema kõnedest, artiklitest ja sõnavõttudest.

Tsitaadikogu on heaks kingituseks, pakkudes inspiratsiooni ja süstides usku iseendasse. Samas kinnitades vana tõde: haridus, eneseusk ja töökus on iga edu aluseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles