Mari Metsallik: mees jääb alati selle naisega, kelle kõrval ta paremaks muutub

Copy
Mari Metsallik.
Mari Metsallik. Foto: Eero Vabamägi

Mari Metsalliku uus raamat «Naiselikkuse saladused» viib lugeja metshaldja muinasjutulisse maailma, kus peategelaseks on Armastus, kelle elujõuks on Naiselikkus. Autor jagab vaateid, kogemusi ja salanippe oma isiklikust elust, mis lähtub üdini naiselikust olemise viisist. Mari Metsalliku eluviis ja ilmavaade on tänapäevastest tavapärasustest tõenäoliselt veidi teistmoodi. Tänu sellele mõjuvad tema lähenemine ja lood lugejale värskelt ja kohati lausa muinasjutuliselt.

Mari Metsallik «Naiselikkuse saladused».
Mari Metsallik «Naiselikkuse saladused». Foto: Raamat

«Naiselik suhtlemine õpetab armastamist, andestamist ja mõistmist ning kingib elurõõmu. Kui lubad endal olla naiselik, seda häbenemata ja vabandamata, kui oled siiras, õrn ja armas, nagu me loodud oleme, kulgeme läbi elu rahulolus. Naiselikkus on ohvrirolli vastand – julge õitsemine,» tõdeb autor.

Siin on raamatust mõned head ja mõtlemapanevad mõtted Mari Metsalliku uuest raamatust «Naiselikkuse saladus».

Naiselikkused seisneb rahva tulevik

  • «Naiselikkuses seisneb rahva tulevik, sest naisenergia on vägivallatu, see võib sõna otseses mõttes olla rahu tooja.»
  • «Mehed on alati just nii auväärsed, tugevad ja kombekad, kui heatahtlikud on naised, kelle väärilised nad olla soovivad. Kui mees armastab naist, soovib ta saada tema vääriliseks.»
  • «Mees jääb alati selle naisega, kelle kõrval ta paremaks muutub, kes inspireerib teda kasvama, pühenduma, vastutama ja julgust kokku võtma.»
  • «Ma soovin, et meie, naised, mõistaksime, milline uskumatu vastutus ja suursugune missioon meile usaldatud on ning leiaksime iseenda seest selle äratundmise, mille allikast hakkame oma vastutusrikast täitma naudingu ja rõõmuga.»
  • «Mida rohkem naiselikkuse energiat on naine endasse kogunud, seda sügavamal mehe südames ta on, seda tugevam on mehe soov ja igatsus teda kaitsta ja hellitada.»
  • «Kõik liigub põlvest põlve. Lapsed kordavad oma vanemaid ning õpivad nende vahetust eeskujust. Kui palju on tänapäeval täiskasvanuid, kellel pole õnnelikku suhte pärandit. Kui paljud neist üldse väärustavad armastust ja abielu kui kõige suuremat ja tähtsamat eesmärki oma elus, kui pinnast, kust kasvab välja isiklik edu?»
  • «Kui naist ei ole õigesti õpetatud (olema naine ja õppima tundma naise jõudu), arvab ta, et kõige tähtsam on elus omandada hea haridus ja töökoht ning alles seejärel luua pere. Kuid need on teineteise vastandid.»
  • «Pere on kõige alus, see on koht, kus me areneme ja kasvame, kus me õpime tundma armastust.»
  • «Kui me oleme unustanud, kuidas olla naine, kuidas vallata naiselikke oskusi ja andeid, siis oleme unustanud ka, kuidas armastada.»
  • «Eeldatakse, et armastus on miski, mis lihtsalt juhtub, lihtsalt puudutab meid, vahel jääb kestma, vahel mitte, oleneb partnerist ja oleneb vedamisest. Et see on miski, mis saadab meid loomulikuna, kuni me oma muid, tähtsamaid ülesandeid täidame. See on väga eksitav suhtumine.»
  • «Kui me ei võta paarisuhet kui oma kõige tähtsamat elukutset ja eesmärki ning ei pühenda sellele rohkem hoolitsust ja tähelepanu kui kõikidele muudele töökohtadele ja hobidele, siis see hääbub vaikselt, kuni ühel päeval kaob täiesti.»
  • «Ideaaljuhul õpib laps armastamist oma ema ja isa vaadates.»
  • «Üksikemadus ei ole mitte kuidagi tugeva, iseseisva ja targa naise võrdkuju (mitte ükski noor tütarlaps ei unista saada üksikemaks), sest mitte keegi ei sooviks näha oma tütreid üksikemadena.»
  • «Kõige õnnelikumad ja stabiilsema hingeeluga lapsed tulevad kodust, kus on kohal nii ema kui isa, kuna nende omavahelist armastust tunnistades kasvab laps kogu universumit usaldavaks inimeseks.»
  • «Hoolitse teiste eest ning ka sinu eest hoolitsetakse.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles