Ettevõtja ja personalispetsialist Ketlin Kasaku 7 raamatusoovitust

Copy
Ketlin Kasak.
Ketlin Kasak. Foto: Riina Vaikmaa

Personalispetsialist Ketlin Kasak on lisaks HR-maailmale palju aastaid tegus olnud ka ettevõtluses. Tema lemmikud raamatud baseeruvad aga eelkõige äri arendamisel ja mõttemaailma avardamisel, kuid tähelepanuta ei jää ka isiklik elu.

Ketlin Kasak soovitab lugeda neid raamatuid.

Olen suur John Maxwelli austaja, sest mulle meeldib tema oskus siduda kristlikud väärtused ärimaailmaga. Eriti kõnetab mind tema väide, et õiged juhid ei ole üksi ning kui oled tipus üksi, siis on teekonnal midagi valesti tehtud. Lisaks nautisin tema selget ja ladusat seletust juhi ning liidri erinevusest ja inimeste kaasamise meetoditest.

Seda raamatut lugesin ingliskeelsena, lihtne ja kerge lugemine ning usun, et iga juht naudib selle raamatu lugemist. Autor toob oma teoses välja konkreetsed näited arenemise ja kasvamise näidetest, illustreerides neid põnevate eluliste juhtumitega.

Esimest korda lugesin seda raamatut umbes kümme aastat tagasi ja just see raamat tekitas minus tõelise ettevõtja-pisiku. Mulle meeldib, et raamat kummutab väite, nagu ausal teel rikkaks ei saaks. Autor on loonud suure pereäri, loobunud ebaausal teel pakutud tehingutest ning töötanud üles firma, mis pakub suurt väärtust. Nüüd olen kindel, et ka ausal teel saab elus kaugele jõuda!

Õnnelik elu on tasakaalus elu, mistõttu tuleb lisaks äri teemadele tähelepanu pöörata ka isiklikule elule. Antud raamat räägib mehe ja naise maailma nägemise erinevustest ning seletab lahti, mismoodi neis erinevustes tasakaal, mõistmine ja harmoonia luua. Üha selgemaks saab mulle tugifunktsioonide, sh lähedased, olulisus eduka inimese elus.

Antud raamat räägib sellest, miks miljonärid on üldse miljonärideks saanud ja miks on neil rohkem raha kui teistel. 52 elulist näidet edukatest inimestest annab ilmeka tõestuse, et ka lihtsatel inimestel on võimalus suureks eduks. Samas on oluline mõista, et ainult raha taga ajades tõenäoliselt rikkaks ei saa. Raha tuleb kõrvalproduktina mõttekat, missiooniga asja tehes.

Kui ma varem arvasin, et tean täpselt oma sihtrühma, nende muresid ja kuidas neid aidata, siis sellesse raamatusse sukeldudes mõistsin, et olen kombanud pimeduses. Tänu raamatus esitatud põhjalikele küsimustele sain paika oma eesmärgi, oluliselt rohkem selgust nii elus kui äris ning andsin oma ettevõttele teise käigu!

Selle raamatu võlu seisneb selges ülevaates, mismoodi luua konkreetsed süsteemid ja kuidas hakata looma frantsiisi. Raamatust sain idee luua ka oma ettevõttest frantsiis ehk võimendada kõiki olemasolevaid süsteeme, teenindamaks oluliselt suuremat hulka inimesi, minu puhul siis ettevõtteid. Pärast raamatu läbi lugemist mõistsin, et palju asju on vaja teha teisiti, kui seni olin arvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles