Raamatu «Tervist toetavad toidud» autor: diabeetik tohib kõike süüa, aga asi on kogustes

Maire Vesingi.

FOTO: Elmo Riig

Elmari saates «Hommikujutt» oli teemaks Maire Vesingi ja Merilin Vesingi uus diabeeditoitumise raamat «Tervist toetavad toidud. Veresuhkrusõbralik kokkamine»

Maire Vesingi, Merlin Vesingi «Tervist toetavad toidud».

FOTO: Raamat

Maire Vesingi on toitumisterapeut ja koka eriala õpetaja, kes lisaks oma põhitööle korraldab populaarseid laste diabeedilaagreid ja eritoitumise koolitusi. Merilin Vesingi on oma 10-aastase diabeedistaaži jooksul omandanud häid kogemusi veresuhkru tasakaalustamiseks.

Ema ja tütre koostatud retseptiraamat sisaldab üle 80 retsepti nii argi- kui peolauale. Retseptide hulgas on veresuhkrusõbralikke küpsetisi, kergeid eineid, lõuna- ja õhtusööke, aga ka maiustusi ja magustoite.

Raamatust leiab ka praktilisi soovitusi ja ideid, kuidas õigete toiduvalikutega säilitada vere glükoosisisaldus võimalikult stabiilsena. Eraldi nõuanded puudutavad menüü koostamist kõrgema veresuhkru korral.

Saates tutvustavad autorid raamatut ja selgitavad, mida selle kaante vahelt täpsemalt leiab.