Inga Lunge uuest teosest: see raamat olen üleni mina

Copy
Inga Lunge
Inga Lunge Foto: Margus Ansu

Inga Lunge rääkis raadio Elmar saates «Mõni minut muusikata» Justamendi uuest loost «Mai» ja ka oma värskelt ilmunud raamatust «Ma kirjutan sulle», mis on avaldatud kirjade vormis.

Inga Lunge «Ma kirjutan sulle».
Inga Lunge «Ma kirjutan sulle». Foto: Tammerraamat

«Olin kohe hopsti maast tõstetud,» kirjeldas Inga oma tunnete kontrasti, kui hoolimata kriisist jõudsid pakiga koju tema värskelt ilmunud raamatu esimesed eksemplarid. «Rõõmujoovastus tundus seda suurem. Ma arvan, et see 2020 kevad, ja just see maikuu, jääb meelde ja läheb teistmoodi ajalukku minu jaoks,» sõnas ta saates.

Inga Lunge esimese raamatu, lasteraamatu «Nupukas Nora» ilmumisest on möödunud kaks aastat. «Nüüd olengi selle vahepealse aja kirjutanud uut raamatut, mille siht ja suund on hoopis teistsugune. Nüüd kirjutan enda sorti täiskasvanud inimesele, kes püüab leida nippe ja nõkse, kuidas selles maailmas paremini toimida,» selgitas ta, et pani kirja neid mõtteid, mis on teda aidanud, et mingitest keerulistest hetkedest üle saada. «Vahel öeldakse, et kuidas sa jaksad nii palju teha või kuidas sa ikka rõõmus oled. No vot see raamat olen nüüd üleni mina.»

Raamat «Ma kirjutan sulle» on Inga sõnul kirja pandud kirjade vormis – kas minevikku, väikesele iseendale, kes vahel hakkama ei saanud, või siis hoopis lastele tulevikus lugemiseks. Kriisi süvenedes avastas autor aga ootamatult, et kirja pandud mõtetest on iseendalgi kasu olnud. «Sellel kevadel me ju keegi ei teadnud, mis meid ees ootab. Praegu seda raamatut käes hoides, on juba iseendalgi tarvis mingi peatükk lihtsalt lahti keerata ja uuesti vaadata, et mis on see, mis mind siis aitaks seda maailma ilusama ja paremana näha,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles