Kuula oma sisetunnet – sinu keha ütleb sulle, mida vajab

Copy
Foto: Shutterstock

Raamat «Lahutuseta suhted» sisaldab harjutusi ja protsesse, mida võib kasutada lahutuseta suhte loomiseks ning annab nõu, kuidas oma suhet uuendada ja taastada. Autorid Gary M. Douglas ja Dr. Dain Heer peatuvad raamatus ka oma keha kuulamise olulisusel. Loe raamatust katkendit, mis räägib keha kuulamisest.

Sinu keha ütleb sulle, mida vajab

Gary M. Douglas ja dr Dain Heer "Lahutuseta suhted".
Gary M. Douglas ja dr Dain Heer "Lahutuseta suhted". Foto: Raamat

Palun hakka oma keha kuulama. Nõustu vastu võtma oma keha teadlikkust ja informatsiooni: sinu keha ütleb sulle ise, mida tahab.

Võid isegi kehalt iga päev küsida, mida ta seljas kanda tahaks, sest riideid kannab ju sinu keha, mitte sina ise. Sina kui olend ei kanna mitte midagi. Su keha on palju erakordsem, kui sa arvad.

Tutvusin ühe mehega, kes tegeles laserite, toidulisandite, lihastoonuste testimise ja kõiksugu muu veidra kraamiga ning oli oma erialal väga osav. Küsisin oma kehalt, kas tema jaoks oleks tasuv selle mehe poole pöörduda, ning sain jaatava vastuse, seega läksin ma ravisessioonile. See mees soovitas mulle toidulisandeid täpselt sellisel määral, nagu mu keha neid soovis. Tavaliselt ma ise toidulisandeid ei ostaks, aga ma ei ütle ka: «Pean lahendama kõik oma hädad energeetiliste vahenditega» ning ma pole nõus ära lõikama mingit teadlikkus oma keha soovide kohta.

Pead lubama teistel säilitada nende vaatenurga ja endal samuti. Kui sulle öeldakse, et pead midagi alla neelama või sööma, siis küsi endalt: «Kas on ka päriselt tõsi, et pean seda tegema? Kui see ei tekita minus kerguse tunnet, järelikult on tegemist valega.» See toidulisandeid müüv mees tahtis mulle müüa lausa kamaluga kraami. «Küsisin iga toidulisandi kohta: «Keha, kas sa tahad seda? Kui palju sa seda tahad?» Ja ma järgisin kõiki «jah» ja «ei» vastuseid, mida keha mulle ütles.

Üheksakümmend protsenti probleemidest, mis meil oma kehaga esinevad, tulenevad asjaolust, et me ei võta oma keha kuulda. Kas oled kunagi voodisse läinud kellegi sellisega, kelle puhul sa teadsid, et ei tohiks temaga voodisse minna, aga ei võtnud oma sisetunnet kuulda? Me võime tahtmise korral oma keha eirata. Kui tihti sa oled teadlikult eiranud seda, mida keha sulle öelda püüab? Palju rohkem, kui peaks? Palju vähem, kui peaks? Või nii tihti, et su vaesel kehal on tunne, nagu ta oleks täielikult häbisse jäetud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles