«Ausad Naised» saatejuht Elis Liivaru 5 raamatut, mis aitavad lugejat eneseteadlikkuse teel edasi

Copy
Elis Liivaru.
Elis Liivaru. Foto: Erakogu

Elis Liivaru surfab igapäevaselt kosmeetika, kogemusnõustamise ja enesearengu lainel. Möödunud nädalast alates on astunud ta aga «Ausad Naised» podcasti saatejuhiks. Elis jagab oma lemmikraamatute soovitusi, mis on teda tema teekonnal kõige rohkem aidanud. «Raamatud on minu jaoks olnud kui lastevanemate eest ja mind palju kasvatanud läbi minu eneseteadlikkuse tee,» ütleb ta ise.

«Otsingud» Tuuli Mäemat.
«Otsingud» Tuuli Mäemat. Foto: Kirjastus Pilgrim

«Otsingud» Tuuli Mäemat

See raamat võiks olla iga neiu öökapil. See räägib ühe noore naise eneseotsingutest, armastusest ja õnnest. Väga paljudest headest mõtteteradest koosnev teos, mis puudutas mu hinge väga. Raamatu autor läheb üksi reisile, mille ajal toimub palju seiklusi, sisekaemust ja armuvalu.

«Mõni inimene tulebki meie ellu selleks, et sealt sama kiirelt välja kõndida. Kõik inimesed ei ole loodud meie elus olema. Kui me seda lihtsalt asja mõistame, leiame palju vähem kohta pettumusele ning kurbusele, kui kellestki ilma jääme. Pea meeles, et mitte keegi ei saa sulle haiget teha, kui sa ei lase endale haiget teha,» ütleb raamatu autor Tuuli Mäemat.

***

 

Hal Elrod «Imede hommik».
Hal Elrod «Imede hommik». Foto: Million Mindset

«Imede Hommik» Hal Elrod

Kas sa tõesti tahad praktilisi näpunäiteid, kuidas oma elu muuta, kuidas teha oma igapäev imeliseks ja energiliseks, soovid kasutada oma elatud aega produktiivselt ja täies potentsiaalis ning mitte seda maha magada? Siis see raamat kohe kindlasti on võti selle elu alustamiseks. Raamatu autori lugu on ääretult inspireeriv ja liigutav. Kui tema seda suutis, siis suudad seda ka sina! See on mind väga mitmeti mõjutanud raamat.

***

«Enesekaastunne» Kristin Neff

Tihtipeale oleme iseendaga kõige kriitilisemad, nõuame endal meeletult ja mõistame iseenda üle kohut. Viskame pidevalt endale kaikaid kodarasse. Raamat räägibki, kuidas enesenüpeldamine ja ebakindlus seljataha jätta. Ebaõnnestumised ja kannatused on elu paratamatu osa, millest keegi ei pääse. Sageli aga hakkame tehtud vigade või läbikukkumiste tõttu nägema ennast ka inimesena läbikukkununa. Ometi ei saa meist karmi ja põlgliku enesekriitika tulemusel paremat inimest, vaid tunneme hoopis pettumust ja hakkame endas kahtlema.

«Enesekaastunne» Kristin Neff.
«Enesekaastunne» Kristin Neff. Foto: Äripäev

Enese vastu kaastundlikumad inimesed aga tunnevad vähem ärevust, masendust ja ebakindlust. Raamat õpetab, kuidas enda väiksele sisemisele lapsele olla kaastundlik täiskasvanu.

***

«Saad kõik, millest loobud» Tommy Hellsten

Tõsiselt hea raamat, mis räägib lahti erineva eluvaldkonna paradoksid. Autor räägib, kuidas ta iseenda eest põgenes ning kuidas ta ei suutnud iseenda nõrkustele otsa vaadata. Tuntud terapeut tõdeb, kuidas armastuse imet suudab inimene kogeda vaid juhul, kui nõustume tunnistama omaenda nõrkusi ja jõuetust.

«Ära oota, et muutused tuleksid sinu ellu väljaspoolt - julge ise muutuda!»

***

«Siin ja praegu: kohaloleku jõud» Eckhart Tolle.
«Siin ja praegu: kohaloleku jõud» Eckhart Tolle. Foto: Kirjastus Pilgrim

«Siin ja praegu: kohaloleku jõud» Eckhart Tolle

Soovitan soojalt see raamat endale osta. See on ja jääb aegumatuks klassikaks, mida aeg-ajalt uuesti lugeda. Pole küll väga lihtne lugemine, aga sisu on väga väärt lugemist. Raamat räägib palju egost ja tema keerdkäikudest, mida ta meile põhjustab. Me ei saa ilma egota, küll aga saame kontrollida, et me ei oleks ego orjad. Eckhart Tolle tuletab meelde, et ainuke vägi, mis meil on, on siin ja praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles