«Minu elu kutse» autor Roland Tokko: et kirjutada raamat, mis pakub praktilisi lahendusi, on vaja mõista inimeste päris probleeme

Copy
Roland Tokko
Roland Tokko Foto: Kersti Niglas

Hiljuti olude sunnil raamatuesitluse veebis läbi viinud Roland Tokko sõnul läks see paremini kui oleks osanud arvata. Praeguseks on esitlust näinud juba üle 30 000 inimese ning raamat sai automaatselt Apollo raamatumüükide nädalaedetabelis esimese koha. «See oli meie üks eesmärke - näidata, et ka tänases olukorras on võimalik teha asju, mis tunduvad võimatud - nagu näiteks raamatuesitlus,» selgitab Tokko.

Esitlus tuli väga õigel ajal, et raskes olukorras leida enda tõeline elu kutse

«Kuna endal varem selline kogemus puudus, siis ei osanud justkui midagi oodata. Seni oli kogemus lihtsate veebiseminaride tegemises, kuid nüüd oli mitu kaamerat, stuudio koos lava ja ekraanidega ning külalised ja vaheklipid, mis ekraanil vaheldumisi käisid. Ilma tugeva tehnilise kogemuseta tiimita sellist asja ära ei korralda,» räägib Tokko. «Kuna osalejad on kõik virtuaalselt, siis esinemise kontekstis ei ole vahet, kas rääkida ühele või kolmekümnele tuhandele,» lisas ta.

Tokko sõnul on praeguseks pooled raamatud läbi müüdud ning varsti hakatakse pidama uue trüki plaani, et raamatuid kõikidele soovijatele juurde trükkida. Tokko loodab, et ka teised autorid võtavad sellest eeskuju ja keegi teeb peagi nende rekordi üle.

«Inimestele meeldis füüsilise ja virtuaalse sündmuse hübriid ja see, et kogu produktsioon kokku nägi välja nagu telesaade. Kuid veelgi olulisem, et need mõtteterad ja kogu selle raamatu sisu on tänases olukorras väga õige ajastus. Paljudel inimestel tuleb ümber mõtestada oma elukutse ja vaadata enda sisse ning leida oma tõeline elu kutse ning seda teistega jagama hakata,» räägib Tokko.

Kõik on võimalik!

«Raamatu kirjutamise käigus sai üsna selgeks, et kui sul on konkreetsed kuupäevad kellegagi kokku lepitud, siis asjad saavad tehtud ka siis, kui sul on elu kõige kiirem periood,» räägib Tokko, kes igas keerulises olukorras näeb võmalust. «Raamatuesitluse peamine õppetund oli minu jaoks see, et vinge asi on võimalik ära teha ka väga kiirelt. Nädal aega enne esitlust ma isegi ei teadnud, et selline lahendus, kuidas oma esitluse lõpuks tegime, üldse eksisteerib,»

Raamatusse on pandud palju praktilisi tõdesid ning nippe, mis kehtivad igas eluvaldkonnas. «Otsast alustada on täiesti okei ja olen seda viimase 12 aasta jooksul ise korduvalt teinud,» toob Tokko välja olulise mõtte, millel raamatus pikemalt peatub. «Alustades nii muusikaürituste korraldamisega ja ühel hetkel koolituste korraldamisega, siis ise koolitamisega ning lõpuks veel ka laulmisega. Iga asjani viis kas huvi teema vastu, võimaluse avanemine, mida ma otsustasin kasutada või mind hakati kutsuma seda tegema,» avaldab ta.

Lahendused päris probleemidele

«Üks peamisi küsimusi on, kuidas kaasata oma lugejaid kogu raamatu valmimise protsessi alates algusest. Kui kirjutada raamat, mis pakub praktilisi lahendusi, siis on vaja mõista inimeste päris probleeme,» selgitab Tokko, kuidas raamat sündis. «Tegime selleks küsitluse ning üle 2000 vastuse andis väga palju sisendit, milliseid teemasid just «Minu elu kutse» raamatus käsitleda. Samuti kaasasime inimesi nii pealkirja kui ka raamatu kaanevaliku protsessi. Kõik see aitab autori(te) ja lugejate vahel sidet luua juba enne raamatu valmimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles