Chris Kala 5 raamatusoovitust, mis õpetavad elama õnnelikumalt

Copy
Chris Kala.
Chris Kala. Foto: Herve Rannu

Chris Kala on kirjanik ja «Ausad mehed» podcasti juht. Need viis raamatud on teda läbi aegade toetanud tema teekonnal. Need raamatud aitavad mõtestada lahti, mis on elus tõeliselt oluline ning kuidas elada oma elu õnnelikumalt ja rahulolevamana.

Robin Sharma «Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari».
Robin Sharma «Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari». Foto: Raamat

«Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari», Robin Sharma

See raamat on värvikas kirjeldus sellest, kuidas autor Robin Sharma on põiminud enda elukogemuse advokaadina töötades ühte vaimsesse seiklusesse. Peategelasele õpetatakse munkade poolt elamisekunsti läbi lihtsate kui värvikate näidete, mis aitavad mõista iseennast veelgi paremini.

«Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari» on lugu tippjuristist Julian Mantle’ist, kelle tasakaalutu elustiil viib peaaegu saatusliku infarktini rahvast täis kohtusaalis. Kehalise kokkuvarisemisega kaasnev hingeline kriis sunnib teda oma olukorda ausalt hindama ja otsima vastuseid elu põhiküsimustele. Õnne ja eneseteostuse otsinguil asub ta erakordsele rännakule iidse kultuuriga maale. Ta leiab eest võimsa õpetuse, mis päästab valla vaimu-, keha- ja hingejõud ning suunab elama suurema kire, eesmärgistatuse ja rahuga. See innustav lugu ühendab suurepäraselt ida ajatu vaimutarkuse ja lääne tõhusad eduvalemid ning annab juhised, mis samm-sammult õpetavad elama julgemalt, tasakaalustatumalt, külluslikumalt ja rõõmsalt.

***

Robin Sharma «Pühamees, surfar ja tegevjuht».
Robin Sharma «Pühamees, surfar ja tegevjuht». Foto: Pilgrim

«Pühamees, surfar ja tegevjuht», Robin Sharma

Robin Sharmal on oskus kirjutada oma enda elukogemusest tulenevaid sündmusi ning väljamõeldud tegelaste lugusid jutuks, mis haarab sind kaasa ja näitab, kuidas sina ise saad olla parem inimene ning kuidas iseennast paremini tundma õppida. Olen seda raamatut lugenud tänaseks 3 korda ning igakord tunnen, et saan enda jaoks midagi uut.

Värvikas teoses on peategelane, kes kohtub kolme õpetajaga: pühamees ühes kirikus, miljardärist surfar ühel saarel ja suurkorporatsiooni tegevjuht, kelle taipamised aitavad mõtestada sul enda elu lahti ja märgata seda, mis on sinu jaoks tegelikult oluline ning kuidas olla parem inimene.

***

«Rõõm endaga tuttavaks saada», Borja Vilaseca

Raamat presenteerib üht tööriista, millega on võimalik iseennast paremini tundma õppida. Selleks tööriistaks on enneagramm. See on nagu inimese sisemaailma iidne kasutusjuhend, mis annab võimaluse mõista ennast, oma käitumist ja hoiakuid. Raamatus üheksa isiksusetüübi kirjeldused aitavad vastata küsimusele «Miks ma olen just selline, nagu olen?». Enneagramm on justkui kompass, mis näitab meile, kus me oleme ja kuhu meil on võimalik edasi minna.

***

Peep Vain «Keset elu».
Peep Vain «Keset elu». Foto: Raamat

«Keset elu. Isiklikke ja lootusrikkaid tähelepanekuid elust keskea kandis», Peep Vain

See oli üle pika aja eestikeelne raamat, mille ma ette võtsin ja umbes kolme päevaga läbi lugesin. Raamat «Keset elu» on väga lihtsasti ning arusaadavalt kirjutatud raamat, mis teeb selle lugemise mugavaks ja ladusaks. Laused on üles ehitatud sedavõrd lihtsalt, et kui seda raamatut lugeda ette 5-10-aastastele lastele ning teha vajadusel pisut teatud kohtades lisa selgitustööd, siis see sõnum jõuaks neile kohale. Raamat «Keset elu» annab lootust, et isegi siis, kui asjad tunduvad hapud, ei ole see veel kõik ning alati on võimalik leida positiivsem ja rahuldustpakkuvam lahendus, mis sulle selgust loob. See annab lootust, et sa ei ole ainus, kes endaga sellisel moel maadlema peab ning see on kuradi hea tunne. Raamat selgitab üht tõdemust, et elu võiks minna iga aastaga ühe kergemaks ja muredevaesemaks.

***

«Päev peale ärkamist», Andrues Vana

Lühike, konkreetne ja heade näidetega raamat, mis selgitab meie maailma olemist läbi kvantfüüsikaliste näidete nii, et meie elamine täna inimesena oleks võimalikult kerge, mugav, lihtne ja nauditav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles