Rahvusraamatukogu pikendab laenutähtaegu veel kuu võrra

Copy
Rahvusraamatukogu raamatukapp.
Rahvusraamatukogu raamatukapp. Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Rahvusraamatukogu pikendab laenutähtaegu veel ühe kuu võrra – kõik lugejad, kelle laenutähtajad muudeti eriolukorra alguses 5. maile, saavad raamatuid veel kuu aega lugeda, sest raamatukogu ootab neid tagasi alles 1. juunil. Rahvusraamatukogu jälgib olukorda ning püüab viivisepoliitika ja laenutustähtaegade muutmisega piirata inimestel vajadust kodunt välja tulla. 

Tagastatud raamatud paneb rahvusraamatukogu 5-7 päevaks eraldiseisvasse ruumi hoiule, mis tähendab, et sel perioodil saab neid küll tellida, aga kätte saab raamatud alles n-ö karantiini lõppedes. Karantiini ajal on raamatud endiselt need tagastanud lugeja nimel, aga viiviste pärast ei pea muretsema, kuna kõik viivised on juuni alguseni peatatud.  

Ligipääs varem piiratud andmebaasidele 

Rahvusraamatukogu pakub kriisiga seoses registreeritud lugejatele interneti kaudu juurdepääsu kuni 40le litsentsiandmebaasile erinevatest valdkondadest, millest osa on varem olnud Eesti tarbijale suletud. Populaarsed andmebaasid on näiteks klassikalise muusika voogedastus-teenus MediciTV ja rahvusvaheliste ajalehtede ja ajakirjade platvorm PressReader.  

Need ja paljud muud andmebaasid on ligipääsetavad kasutades Rahvusraamatukogu otsinguportaali ja e-kataloogi ESTER.  

Inimkontaktivaba laenutus jätkub    

Rahvusraamatukogu korraldas eriolukorra alguses oma laenuteenuse ümber nii, et see toimub inimkontaktivabalt. Kontaktivabalt saab tellida raamatuid kahel viisil – e-kataloogi ESTER kaudu või võttes raamatukoguga otse ühendust näiteks e-maili või telefoni teel. Eriolukorra jooksul saab laenata ka neid lugemissaalide raamatuid ja noote, mis e-kataloogis ESTER on staatusega «kohalkasutus».  

Tellitud raamatud saab kätte peaukse kõrval asuvast elektroonilisest Raamatukapist ööpäevaringselt. Samuti raamatukogu fuajeest tööpäevadel kella 12-17, kus raamatud on paigutatud laudadele perekonnanimede ja tähestiku alusel. Raamatukapist ja fuajeest pakkidena laenutades ei puutu inimesed kokku teenindajaga ning palume teiste võimalike klientidega hoida distantsi vähemalt 2 meetrit.  

Lugejatele paneb raamatukogu südamele, et oma raamatud Raamatukapist kiiresti ära võtaks, sest huvi laenutuse vastu on sedavõrd suurenenud! Samuti kutsub raamatukogu lugejaid üles tagastustega mitte kiirustama.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles