Raamatukoguhoidjad aitavad eesti lastel kodus õppida

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Eesti lapsed saavad abi paluda ka raamatukoguhoidjatelt.
Eesti lapsed saavad abi paluda ka raamatukoguhoidjatelt. Foto: Paul Childs/REUTERS/Scanpix

Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidjad abistavad õpilasi koduste ülesannete lahendamisel veebi ja telefoni teel. 

Raamatukoguhoidjad aitavad koolilapsi infootsingul ja humanitaarainetes, soovitavad lugemiseks raamatuid, mis on Tallinna Keskraamatukogu e-raamatukogudes kättesaadavad. Õpilasi abistatakse uurimis- ja loovtöö allikate otsimisel ning teadusandmebaaside kasutamisel internetis. Muusikaosakonna raamatukoguhoidja aitab muusikaõpetuse koolitöödega. Võõrkeelte õppimisel ja praktiseerimisel on abiks Skype'i vahendusel toimuvad eesti, inglise, korea, rootsi, saksa ja vene keeles vestlusringid. Rohkem infot saab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt.

Õpilastega kohtumiseks on DISCORD keskkonnas loodud jututuba nimega Tallinna Keskraamatukogu Noortekas ning sealses Koolitööklubi grupis ootavad raamatukoguhoidjad küsimusi koolitööde teemadel.

Tallinna Keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Merle Tanilsoo soovitab nõu saamiseks jututoa grupiga liituda ning rõhutab, et koolitükid peab õpilane ikka ise ära tegema: «Raamatukoguhoidjad abistavad koolitükkide tegemisel, mitte ei lahenda ülesandeid õpilaste eest ära.»

Raamatukoguhoidjad ei unusta ka liikumist ja mängimist. Neljapäeviti kell 10 on Haabersti raamatukogu Facebooki lehel otse-eetris raamatukoguhoidjad, kes võimlevad ja loevad luuletusi.

Lastele on loodud veebis lahendamiseks kirjanduslikke teste ja puslesid ning osaleda saab ringides ja klubides, vaata lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles