Tallinna Keskraamatukogu on külastajatele suletud, kuid pakub mitmeid uusi teenuseid

Copy
Tallinna Keskraamatukogu. Pildil võõrkeelse kirjanduse osakond.
Tallinna Keskraamatukogu. Pildil võõrkeelse kirjanduse osakond. Foto: Mihkel Maripuu

Alates tänasest, 30. märtsist sulgeb Tallinna Keskraamatukogu ajutised teeninduspunktid ning kõik teenindusosakonnad ja haruraamatukogud jäävad kuni eriolukorra lõpuni külastajatele suletuks.

Raamatukogu ootab kõiki kasutama e-raamatukogu, esitama infopäringuid telefoni ja e-kanalite teel ning osalema lugemise ja õppimisega seotud tegevustes veebisildade kaudu. Kuni eriolukorra lõpuni pakub raamatukogu lugejatele tasulist võimalust tellida teavikuid pakiautomaatidesse või kulleriga koju, ent palub hinnata selle hädavajalikkust ja ohutust.

E-raamatukogudesse ELLUOverdrive ja RBdigital lisandub jooksvalt uusi e-teavikuid.   Raamatukoguhoidjad lisavad regulaarselt e-raamatute tutvustusi lugemisblogisse Lugemiselamused.

Raamatukogu teeb kõik, et aidata keerulisel ajal kodukontorites töötajaid ja koduõppel olijaid. Väga populaarseks on osutunud kampaania «Loeme ette!», mille raames loevad raamatukoguhoidjad lastele telefonis või videosilla vahendusel raamatuid ette, andes samal ajal lapsevanematele võimaluse näiteks oluliste tööasjadega tegeleda. Sellest nädalast pakuvad raamatukoguhoidjad abi ka koolitööde tegemisel. Õpilastega kohtumiseks on DISCORD keskkonnas loodud jututuba nimega Tallinna Keskraamatukogu Noortekas ning sealses Koolitööklubi grupis ootavad raamatukoguhoidjad küsimusi koolitööde teemadel. Skype´i vahendusel pakuvad raamatukoguhoidjad keelepraktikat eesti, inglise, korea, rootsi, saksa ja vene keeles (grammatika, hääldus, tõlkimine).

Raamatukogu ei ole unustanud ka eakamaid lugejaid. Skype’i vahendusel on käivitunud seenioride vestlusring. Vajadusel osutatakse eakatele ja liikumispuudega lugejatele otsekontaktivaba koduteenindust.

Kõik tallinlased on oodatud pöörduma raamatukogu poole mistahes fakti- ja teemapäringuga telefoni või e-kanalite teel. Raamatukoguhoidjad on valmis vastama igapäevaelu puudutavatele küsimustele ning paluvad helistada kriisiinfotelefonidele vaid kriitiliste ja elutähtsate küsimustega. Raamatukogu kontaktid on leitavad raamatukogu veebilehel www.keskraamatukogu.ee.

Alates sellest nädalast saavad Tallinna Keskraamatukogu lugejad tellida raamatukogust teavikuid pakiautomaati või kulleriga koju, tasudes teenuse eest Omniva hinnakirja alusel. Tegu on lisavõimalusega, mida raamatukogu palub kasutada juhul, kui raamatute lugemine e-raamatukogus ei ole võimalik. Raamatuid saab tellida raamatukogu veebilehe kaudu. Rohkem infot teavikute tellimise kohta saab raamatukogu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles