Woody Allen leidis oma kõmulisele autobiograafiale kirjastaja

Copy
Woody Allen.
Woody Allen. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Hiljuti puhkes USAs skandaal, kui selgus, et kirjastus Hachette plaanis avaldada pedofiilias süüdistatud filmilooja Woody Alleni memuaari «Apropos of Nothing». Ronan Farrow Twitteri säutsust alguse saanud pahameeletorm oli nõnda suur, et Hachette loobus raamatu avaldamisest. Kuigi paljud kirjastused pole tahtnud Alleni teost töösse võtta, leidis ta nüüd siiski raamatule kirjastaja.

Kirjastus Hachette oli Woody Alleni memuaari «Apropos of Nothing» avaldamiseks suure eeltöö ära teinud, teos pidi ilmuma 7. aprillil. Raamatu ilmumist pidasid šokeerivaks nii oma isa väärkohtlemises süüdistanud Dylan Farrow kui tema vend Ronan, kes sama kirjastuse all ilmunud teoses «Catch and Kill» kirjutab teistestki võimukatest meestest, keda on raske seksuaalkuritegude eest vastutusele võtta.

Raamatu ilmumise vastu protestisid ka Hachette töötajad, mistõttu raamatust loobuti. Tagasilöökidest hoolimata on Woody Alles sõlminud lepingu kirjastusega Arcade Publishing. Raamat ilmub juba esmaspäeval, 30. märtsil. Kuigi koroonaviiruse tõttu on paljud tööd seiskunud, loodab kirjastus teose kiire avaldamisega head tulu saada. 

Raamatus kirjeldab Woody Allen oma eluga seotud vastuolusid ning käsitleb ka seda, kuidas ta on käitunud naistega. Samuti kirjutab ta oma kasutütrest Dylan Farrowst, kirjutab Bookstr. 

Woody Allen on avaldanud suurt pahameelt, et Hachette tema raamatust loobus ja ütleb, et «tõde ei saa vaka all hoida». Raamatu ümber tekkinud skandaalist kirjutas ta teosele  järelsõna, milles nimetab kirjastuse käitumist argpükslikuks. 

Woody Alleni memuaar "Apropos of Nothing".
Woody Alleni memuaar "Apropos of Nothing". Foto: AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles