NUKU teater alustab sünnipäevanädalat raamaturiiuli lugudega

Copy
NUKU teater.
NUKU teater. Foto: Sander Ilvest

NUKU teater alustab teatri sünnipäeval sarjaga «NUKU teatri raamaturiiuli lood», kus NUKU töötajad jagavad raamatusoovitusi igas vanuses noortele lugejatele. Tänasest on raamaturiiuli esimesed lood avatud kõigile kultuurisõpradele, raamaturiiul täieneb pidevalt ja ruum selles otsa ei saa.

NUKU teatri näitlejad ja teised loomingulised töötajad on asunud looma videoid, milles jagavad raamatusoovitusi oma koduselt raamaturiiulilt. Nendest lugudest moodustub NUKU teatri raamaturiiul, millega tähistatakse täna, 23. märtsil NUKU teatri 68. sünnipäeva.

«Lugude jutustamine, lugemine ning edasirääkimine on teatriloomingu üks alustalasid,» ütles NUKU teatri kunstiline juht Mirko Rajas. «Meie jaoks on lugemine hingamine, hingetoit ja mäng, mis käivitab kujutlusvõime. Usume, et kogenud raamatusõbra soovitus on oluline, et maailma tohutust raamatute hulgast leida need, mis jäävad sind saatma kogu eluks.»

NUKU teatri raamaturiiulisse jõudvate raamatute lood on elus, hoiavad ja lohutavad, pakuvad rõõmu, tuge ja viivad meid kokku teiste inimestega. Videod on lühikesed, ühest viie minutini ning nende ülesehitused vastavad soovitajate endi eelistustele. Mõnes videos on mitu raamatut ja nende lugejaga seotud lugu, mõnes on põhjalikumalt keskendutud ühele. Peamine tingimus on raamatu sobivus igas vanuses noorele lugejale. Videoteek on leitav NUKU teatri raamaturiiuli Youtube’i kanalist ja teatri kodulehelt.

«Etendusi küll praegu ei toimu, kuid meie teater toimib ja tegutseb aktiivselt,» ütles teatri tegevjuht Joonas Tartu. «Praegune aeg annab võimaluse varem õhus olnud mõtteid uuel kujul ellu viia.»

Teatri sünnipäeva tähistamiseks on välja kuulutatud ka konkurss, millega kogutakse publikult teatrikuu lõpuni koduseid loomingulisi õnnitlusi. Saata võib luuletusi, videoid, fotosid ja muud; saatjate vahel loositakse välja teatripileteid suvelavastusele «Kummituste suvi» Kernu mõisa küünis.

NUKU teater on noore vaataja teater, mille repertuaaris leidub lavastusi ka väikelastele ja täiskasvanutele. Teatri juurde kuuluvad nukuteatrikunsti muuseum ning rahvusvaheline nuku- ja visuaalteatrifestival NuQ Treff. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles