Rahvusraamatukogu e-laenutus ja Raamatukapp töötavad edasi

Copy
Rahvusraamatukogu raamatukapp.
Rahvusraamatukogu raamatukapp. Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Rahvusraamatukogu e-laenutus, mis lubab tellida teoseid digitaalselt õues asuvasse  Raamatukappi, töötab edasi. Järgmise nädala alguseks vaatab raamatukogu üle ka laenutusteenuse tervikuna ning hindab, kuidas oleks teenust võimalik veel pakkuda  vastutustundlikult ja tervist kaitsval viisil. Samuti vaatab Rahvusraamatukogu eriolukorra  raames ja lugejate huvi silmas pidades homseks üle kogu oma viivisepoliitika. 

Raamatuid saab Raamatukappi tellida ESTERi keskkonnas, kus tellimise valikust tuleb võtta «RR Raamatukapp». Kui raamat on kappi jõudnud, tuleb laenutajale e-kiri. Raamatukapist saab tellitud teavikud kätte ID-kaardi või Rahvusraamatukogu lugejakaardiga. Raamatukappi on ööpäevaringselt võimalik raamatuid ka tagastada.

Raamatukapp asub õues Rahvusraamatukogu peasissekäigu kõrval – see näeb välja ja töötab nagu tavaline pakiautomaat! Raamatukappi on võimalik kasutada täiesti inimkontaktivabalt.   

Raamatukappi saab raamatut tellida igal ajal. Eriolukorra kestel täidetakse ja tühjendatakse Raamatukappi esmaspäevast reedeni iga kahe tunni tagant ajavahemikus 9.00–17.00. 

Rahvusraamatukogu peab väga oluliseks enda töötajate ning külastajate tervist ning koroonaviiruse leviku takistamist. Igapäevatöös jälgib raamatukogu valitsuse, terviseameti ja teiste ametkondade soovitusi ja ettekirjutusi. 

Olukord laenutusteenuse pakkumisel võib muutuda sõltuvalt ohu- ja riskihinnangutest. Kõikidest muudatustest annab raamatukogu alati esimesel võimalusel teada meedia, kodulehe, sotsiaalmeedia ja lugejapostituste vahendusel. 

Lugemishuvilised saavad kasutada ka raamatukogu digikanaleid  

Digitaalarhiivist DIGAR leiab suure hulga digitaliseeritud materjale nagu raamatuid, pildimaterjali jms.

DIGAR Eesti arhiivist leiab vanemaid digitaliseeritud ajalehti ja ajakirju. Seal on kokku kättesaadav ca 390 000 väljaannet, mis sisaldavad enam kui 3.7 miljonit  lehekülge ja 6.4 miljonit artiklit.  

Rahvusraamatukogu otsinguportaalist saab otsida pea kõikide raamatukogu kollektsioonide lõikes – portaal.nlib.ee  

ESTERi laenutuskeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles