Lugemise väljakutse 11x11 märtsikuu lood on lühikesed, aga sügavad

Copy
Jutuvestja Piret Päär.
Jutuvestja Piret Päär. Foto: Erakogu

Eesti rahvajutu aasta 2020 puhul saab osa võtta 11x11 lugemise väljakutset, mille raames tuleb 11 kuu jooksul läbi lugeda 11 eesti rahvajuttude kogumikku. Märtsikuu lugemiseks on P. Kippari poolt koostatud eesti loomamuinasjuttude kogumik «Tere, tere tiipajalga», mis ilmus 1976. aastal.

«Raamatut trükiti kunagi 50 000 eksemplari, aga kuna ta on päris pisike ja õhuke, võib ta olla päris ära kulunud. Kogumiku leidmiseks soovitan ikka, vaadake kõigepealt oma raamaturiiulist, siis küsige sugulaste, sõprade, kolleegide käest. Seejärel proovige kõike muud - raamatukogud, raamatuvahetused, vanade raamatute kauplused,» teatab jutuvestja Piret Päär.

Lugeda tasub mõnuga ja vähehaaval. Kuna aga lood on lühikesed, siis arvata võib, et väikeste ampsudena neid lugusid nautida suudavad vaid väga vaprad.

Seepärast on väljakutse eestvedajal Piret Pääril osalejatele üllatus. «Sel korral soovitan lugemiseks ka teist P. Kippari poolt koostatud raamatut «Loomad, linnud, putukad». Kogumik sisaldab ka eesti loomamuinasjutte ja natuke muud sorti lugusid lisaks.» Raamat on leitav e-versioonis SIIN.

Loomamuinasjutte on hakatud pidama lastele sobivaks jutuaineseks, aga tähelepanelik lugeja võib järgneva kuu jooksul ise kogeda, kui täiskasvanute lood need on.

Kõik, kes soovivad väljakutses osaleda, võivad ennast registreerida aadressil valjakutse11x11@gmail.com. Lugeda võib kaasa ka ilma registreerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles