Simone Milasas: oled sa valmis raha omama?

Copy
Simone Milasas.
Simone Milasas. Foto: Erakogu

Koolitaja ja raamatu «Äritegemise rõõm» autor Simone Milasas esines 8. märtsil Tallinnas. Milasas peab üheks olulisemaks teemaks elus ja äris igapäevaselt endalt küsimuste küsimist ja muuseas rõhutab, et vastuseid ei peagi ootama. Need tulevad omal ajal ja omal viisil. Siin on raamatu «Äritegemise rõõm» autori mõtted koolituselt.

Sinu vaatenurk loob sinu reaalsuse

Mis iganes sinu elus ilmub, äri ja rahaline olukord on loodud sinu vaatenurga poolt. Kui sul on millegi osas vaatenurk, siis see ongi see, mis sinu elus ilmub. Simone tõi koolitusel näite vaatenurgast, mis puudutab rikkaid inimesi. Oletame, et sinu vaatenurk on: «Rikkad inimesed on õelad», siis sa leiadki, et kõikjal, kus sa puutud kokku kellegagi, kelle osas sul on hinnang, et ta on rikas, siis miski, mida ta ütleb või teeb, see on õel. Ja kui rikas inimene ütleb või teeb midagi, mis on lahke või üllas, siis sa kas ei registreeri seda lahket ja üllast asja, mida ta teeb või sa ei näe teda kui rikast. See vaatenurk «rikkad inimesed on õelad», loob sinu reaalsust ja kuni sa hoiad kinni sellest vaatenurgast, ei luba sa eales ka endal rikas olla, sest sa ei taha, et sind kui õelat nähakse. Tallinnas pühapäeval toimunud Simone kursuse eesmärk oli saada endaga täiesti ausaks selles osas, mis loob osalenute praegust reaalsust äri ja rahaga. Simone on veendunud, et ainult tõelise aususega saab hävitada oma senised vaatenurgad, mis ei loo seda, mida tegelikult oma ellu soovitakse, ja valida midagi teistsugust.

Küsimuste küsimine äris

Küsimused on kutse vastuvõtmiseks, mis lubab võimalikkusel ilmuda. Simone on veendunud, et kui sa ei küsi, ei saa ka vastu võtta. Simone hinnangul ei seisne tõeline küsimus vastuse saamises või õiges ja vales. See on erinevatele võimalikkustele ukse avamine. Kui sa küsid küsimuse ja see juhib sind otse vastuseni, järelduseni või hinnanguni, siis sa kasutad seda selleks, et püüda ja juhtida ühte konkreetset tulemust. Küsimused, mida Simone soovitab küsida:

  • Mis veel võimalik on?
  • Kuidas saab minna veel paremaks kui see?
  • Mida ma peaksin olema või tegema teisi, et seda luua?
  • Mida ma saan olla või teha täna teisiti, et luua otsekohe rohkem raha?
  • Kes või mis saaks mulle veel panustada, et mu elus oleks rohkem raha?
  • Kus ma saan oma raha kasutada, nii et see teeks mulle rohkem raha?

Soovimine versus loomine

Simone Milasas «Äritegemise rõõm».
Simone Milasas «Äritegemise rõõm». Foto: Raamat

Kui tihti sa oled pannud asjad justkui soovinimekirja, lootes, et see ilmub, aga mitte midagi ette võtnud, et seda looma hakata? Pühendumine on valmisolek anda oma aeg ja energia millelegi, mida sa nõuad, et ilmuks. Simone soovitas koolitusel «Ligipääs Ärile ja Rahale!» kirjutada soovide nimekirja asemel nimekiri sellest, mida sa soovid luua oma elus ja oma finantsreaalsuses, küsida küsimusi ja siis valida. Mis oleks, kui sa ärkaksid hommikul üles ja oma korduvate hinnangute asemel küsiksid: «Mida ma saan teha, et luua oma soovide nimekirja».

Ära oota, loo!

Kui paljud teist ootavad luba või märki või kedagi, kes ütleks sulle, et on okei, enne kui sa lood? Ära oota kellegi luba! Asu tööle! Otsekohe!

Raha järgneb rõõmule, mitte vastupidi

Enamikel meil on siht, et «Kui mul on lõpuks nii palju raha, siis ma olen õnnelik». Mis siis, kui su õnnelikkus oleks valik, mis ei peegeldu rahas sinu pangakontol? Simone tõi raamatu «Äritegemise rõõm» põhjal loodud koolitusel näite, et kui sa oled otsustanud: «Mul on vaja raha, enne kui ma saan õnnelik olla,» siis sa ootad raha, enne kui sul on õnn, mitte valides õnne, et seejärel saaks raha ilmuda. Simone rõhutas, et raha järgneb rõõmule. Raha ei pea sinu elus olema määrava rolliga faktor. Mis siis, kui sa hakkaksid elama oma elu kui tähistamist, mis see võib olla, täna? Mis siis, kui sa ei ootaks, et raha ilmuks? Energia, mida sa lood, kui sul on lõbus, kui sa oled totaalselt õnnelikult pühendunud millessegi, mida sa armastad, on loov. Pole tähtis, kuidas sa selle energia lood. Simone soovitab küsida: «Mis on nõutav, et luua raha sellest, mis mulle rõõmu toob? Mida peaksin tegema täna, et see füüsiliselt aktualiseeruks?»

Pea meeles – sina lood oma elu!

Kõik, mida me teeme tähtsaks ja tähendusrikkaks, saab allikaks hinnangute jaoks meie endi kohta. Kui sa annad millelegi tähtsuse, siis sa teed selle suuremaks ja võimsamaks kui sina ise oled. Raha ei ole loomise allikas – sina oled loomise allikas. Sina lood oma elu! Kas oled valmis raha omama?

Simone raamatust «Äritegemise rõõm» leiab pragmaatilised abivahendid, lood ja soovitused, millega pöördeliselt muuta oma äritegemise viisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles