Kuidas hingamine aitab kaasa tippsoorituse saavutamisele äris?

Copy
Dan Brule.
Dan Brule. Foto: Erakogu

Tänasel päeval vajatakse teistsuguseid juhte, veelgi paremaid juhte. VUCA maailm (volatiilne, ebakindel, kompleksne ja ebamäärane) on muutnud juhtimise olemust. Maailm vajab juhte, kes on eneseteadlikud ja ehedad, viivad ellu oma väärtusi, juhivad südame, mitte ainult peaga. Loe katkendit Dan Brule raamatust «Lihtsalt hinga».

Keskendu sellele, mis on kõige olulisem

Dan Brulé «Lihtsalt hinga».
Dan Brulé «Lihtsalt hinga». Foto: Raamat

Keskendu sellele, mis sulle kõige olulisem on. Keskendu sellele, mis annab sulle kõige imelisema tunde. Pane see sõnasse või väljendisse ja hakka seda hingama oma igasse keharakku.

Ole loominguline

Ole loominguline! Hinga oma taotlust. Tee seda kohe viis minutit. Kasuta sõnu, mida Ram Dass välja pakkus. Või leia mingi endale omane kinnitus, positiivne sõnum, afirmatsioon, soov või palve. Vali endale sobivad rahustavad või julgustavad sõnad.

Kasuta inspireerivaid või motiveerivaid sõnu

Vaata, et need sõnad ikka tõstaks su meeleolu või oleks rahustavad. Need peavad sind inspireerima või motiveerima, tooma rahu. Need peavad olema head mõtted ja ilusad tunded. Vaata, et sa lood või taotled sellist reaalsust, milles sa suudaks elada igavesti. Ja ära unusta hingata mõtlemise ajal. Ja luba endal tunda tundeid, mida need sõnad sinus tekitavad. Millised on kõige ilusamad sõnad, mida sa endale öelda suudad? Millised on kõige ilusamad sõnad, mida sa kellelegi teisele öelda suudad? Mida soovid sa endale ja mida maailmale? Millised on su sihid? Milline on su suurim südamesoov? Mis on su elu eesmärk? Mis on su armsaim unistus? Südamest tulev soov või taotlus, mida toetab hingamise vägi, võib kõike muuta.

See on loov protsess

See on loov protsess. Sa kombineerid teadvuse ja energia, mõtte ja tegutsemise: see on loovuse olemus. Ole tähelepanelik, millele sa hingamise ajal mõtled, sest iga hingetõmme annab eluenegiat sellele, mis on su teadvuses. Nagu öeldakse «igal mõttel on loov jõud» ja «mõtetest saab reaalsus».

***

Maailma tippe koolitanud Dan Brule (USA) kutsub meeskondade ja organisatsioonide juhte osalema Tallinnas 12.-13. maini teadliku hingamise koolitusel, kus sissejuhatav päev on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles