Dan Brown annab välja oma esimese lasteraamatu koos sümfooniaga

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Dan Brown.
Dan Brown. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

Tuntud kirjanik Dan Brown, kes on kirjutanud sellised suurteosed nagu «Da Vinci kood», «Inglid ja deemonid» ning «Päritolu», andis teada, et ilmumas on tema esimene lasteraamat, Susan Batori illustratsioonidega «Wild Symphony» («Metsik sümfoonia»). Raamatu teeb veelgi erilisemaks see, et Brown on loonud ühtlasi muusika, mis teost saadab.

Pildiraamat «Wild Symphony» ilmub Inglismaal alles 1. septembril koos klassikalise muusika albumiga. See on ametlikult esimene Dan Browni heliteos, mis ilmub tema kirjanikukarjääri ajal. Enne «Da Vinci koodi» ilmumist andis ta välja mõned albumid, mille hulgas oli näiteks ballaad «Sweet Pleasure in Pain», edastab The Guardian.

Uus raamat ja seda saatev sümfoonia on autori sõnul inspireeritud klassikalistest lastelugudest nagu Sergei Prokofjevi sümfoonia «Petja ja hunt» ning teistest tema lapsepõlveaegsetest lugudest.

Teose peategelaseks on Maestro Mouse (Maestro Hiir), kes käib külas oma sõpradel – geparditel, kängurutel, sinivaaladel ja teistel. Raamatus käsitletakse oluliste teemadena kaastunnet, kannatust ja austust.

Pildid on joonistanud Ungari illustraator Susan Batori, kes lubas piltidesse jätta mõistatusi, mis pakuvad pinget ka täiskasvanutele. Sümfoonia kõlab Zagrebi festivaliorkestri esituses.

Iga loomaloo taustaks on oma helipala, mida tuleks kuulata jutu lugemise taustaks. Kui raamat ilmub, toimub suur üleilmne esmaesitlus, millele järgnevad väiksemad esitlused.

«Ma armastan lugude jutustamist ja mu raamatud on alati püüdnud eri teemasid kokku põimida,» ütles Brown, et püüdis luua väga kihilist kogemust kasutades korraga kolme eri keelt – kunsti, muusikat ja sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles