Kohtu autoriga Eestit külastab kirjanik Kim Leine

Copy
Kim Leine, prints Frederik ja kroonprintsess Mary.
Kim Leine, prints Frederik ja kroonprintsess Mary. Foto: Claus Bonnerup/imago/Scanpix

Taani saatkonnas toimub 25. veebruaril kell 18 vestlusõhtu Taani-Norra kirjaniku Kim Leinega, kelle sulest on eesti keeles ilmunud 18. sajandi Gröönimaa elu kujutav romaan «Igaviku fjordi prohvetid» (Eesti Raamat, 2016). Romaan tõi Leinele Põhjamaade kirjandusauhinna aastal 2016.

Lisaks esikromaanile «Kalak» (2007) on tal ilmunud veel teosed «Valdemarsdag» (Valdemaripäev / 2008), «Tunu» (2009), «Afgrunden» (Kuristik / 2015) ja «Rød mand/sort mand» (Punane mees, must mees / 2018).

Olles elanud 15 aastat Gröönimaal on saarel tema loomingus oluline roll ning ta tuleb selle teema juurde tagasi oma teisteski romaanides.

Vestlusõhtu toimub hubases õhkkonnas ning vastlapäeva puhul pakutakse kohvi, teed ja taanipäraseid vastlakukleid. Vestlus on inglise keeles.

Osalejatel palutakse oma tulekust teada anda meiliaadressil tllambrsvp@um.dk reedeks, 21. veebruariks. Tulijatel kaasa võtta fotoga dokument. Sissepääs prii.

Vestlusõhtu korraldamisel teevad koostööd: Taani Kultuuri Instituut Eestis, Lätis ja Leedus, Taani Suursaatkond Tallinnas ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles