Tom Valsberg: geniaalsed ideed on lollide ideedega äravahetamiseni sarnased hetkeni, kuni keegi need ellu viib

Copy
Tom Valsberg Blisstonia Festivalil.
Tom Valsberg Blisstonia Festivalil. Foto: Erakogu

Tom Valsbergi uue aforismiraamatu «Eluterve pohhuist» tegelane hoolib, aga ei muretse. Ta pigem laseb varvast, kui kuulab kellegi hala või süüdistamist. Ta ei tee kärbsest elevanti ega sattu pisiasjadest paanikasse. Ta on õppinud ahastamise asemel end hoopis herneks naerma. Ta teab, et küünte närimisest vitamiine ei saa. Ta ei võta elu liiga tõsiselt, sest ta teab, et ta niikuinii ei pääse sellest eluga. See muhedalt muigav tegelane elab sinu sees. Selle raamatu abil saad ta üles äratada, et luua muretum elu.

Tom Valsberg on maailmarändur ja väelaulik, kelle eelmist raamatut «Kuidas rännata ilma hirmuta» on ostetud üle 5000 eksemplari. Jumal teab, palju inimesi seda veel lugenud on. Paljud neist said julgust, et minna reisima ja muuta oma elu. Tomi väelauludekontserdid on julgustanud sadu «lauluhääleta» eestlasi laulma. Tema korraldatud ekstaatilise tantsu pidudel pidutsevad inimesed alkoholita ja on pilves hoopis kakaost! Ta on väidetavalt teinud kõike seda ja palju muud, kuna ta võtab asju vabalt, ei muretse, virise ega hoia kannilihaseid ilmaasjata pinges. Välja arvatud siis, kui ta oma kannilihaseid treenib.

Siin on mõned lõbusad mõtteterad raamatust.

  • Eluterve pohhuist teab, et kui ta jõuab poksimatšile ja näeb, et vastane on jube jurakas, siis on liiga hilja hakata kätekõverdusi tegema.
  • Eluterve pohhuist teab, et ülikool on kõige kallim viis teada saada, mida sa ei taha.
  • Eluterve pohhuist ei ole nõus kuulama laimu- ja kuulujutte. Ta vingerdab end sellistest vestlustest süüdimatult minema.
  • Eluterve pohhuist teab, et kui keegi ütleb talle «ei», siis see ei tähenda, et seda asja ei saa teha. See tähendab lihtsalt, et seda asja ei saa teha koos selle inimesega. Suva. Proovime kellegi teisega.
  • Eluterve pohhuist teab, et ajuvaba on propageerida rahu maailmas, kui ta ise on maailma peale vihane.
  • Eluterve pohhuist ütleb oma ideed alati välja, isegi kui need võivad tunduda teistele lollakad. Ta teab, et geniaalsed ideed on lollide ideedega äravahetamiseni sarnased hetkeni, kuni keegi need ellu viib.
  • Elutervel pohhuistil on asjade kontrollimisvajadusest pohlad. Ta teab, et ei saa kontrollida kõike, mis elus juhtub, aga ta saab valida, kuidas ta reageerib!
  • Eluterve pohhuist naerab välja kõik, kellel puudub võime enda üle naerda.
  • Eluterve pohhuist teab, et armastus on nagu peeretamine. Kui sa teda liialt punnitad, siis võid püksid täis lasta.
  • Eluterve pohhuist teab, et ühiskond on veider. See nõuab, et sa oleksid päris ise ja kui sa oled, siis mõistab sind selle pärast hukka.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles