Raamat, mis ei lasknud Bill Gatesil öösel magada

Copy
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: Foto: Chine Nouvelle/SIPA/Scanpix

Microsofti looja Bill Gates on agar lugeja ja soovitanud sadu raamatuid, kuid on üks teos, mis jättis talle väga erilise mulje.

Graeme Simsion «Naiseotsing».
Graeme Simsion «Naiseotsing». Foto: Eesti Raamat

2016. aastal rääkis Bill Gates The New York Timesile antud intervjuus, et kord luges tema abikaasa Melinda Graeme Simsioni teost «Naiseotsing» ja oli sellest nii suures vaimustuses, et luges raamatust pidevalt mehele lõike ette. «Viimaks otsustasin sellele pilgu peale visata,» rääkis Gates. «Alustasin õhtul kell 11 ja olin sellega kella kolmeni hommikul üleval.»

Simsioni debüütromaan «Naiseotsing» jutustab geneetikust, kes on võtnud omale eesmärgiks leida naine ja loob selleks 16-leheküljelise küsimustiku. Gatesi sõnul ei ole raamat niivõrd geneetikast ja loogilisest mõtlemisest või ka ühe tegelase hirmnaljakast teekonnast, vaid see näitab pigem, kui palju ühist võib olla teistega inimesel, kes peab end kõigist erinevaks. «See on erakordselt nutikas, naljakas ja liigutav raamat sellest, kuidas leppida iseendaga ja sellega, mida sa kõige paremini oskad,» sõnas ta.

Bill Gates on öelnud ka, et see on üks kõige paremaid raamatuid, mis ta kunagi on lugenud ning seetõttu on ta seda kinkinud vähemalt viiekümnele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles