Miks ei tasu CVs ainuüksi lugemist oma hobiks märkida

Copy
Foto: Shutterstock

Lugemine on väga tore huviala ja kahtlemata tuleb see kasuks igale tööotsijale. Paraku pole see tingimata kõige parem asi, mida CVs oma hobiks märkida.

Elulookirjelduses lugemise märkimine hobiks ei ole tingimata halb mõte, kuid sellest pole ka palju kasu eelkõige seetõttu, et see on liialt üldine ja ei ütle sinu kui töötaja kohta suurt midagi. See ei näita, milline on su iseloom ega anna potentsiaalsele tööandjale erilist aimu, milline inimtüüp võiksid olla, edastab Career Addict.

Kui lugemine on sinu jaoks siiski oluline meelelahutus või see võib mingil põhjusel kasuks tulla soovitud töökoha saamiseks, on soovitatav lisada see teiste huvide ja hobide juurde ning täiendada mõne detailiga. Näiteks võiksid kirjutada, millist žanri eelistad või tuua isegi välja oma lemmikteose. Hea on siduda lugemisharjumus oma erialaga, et saaksid näidata oma soovi mingis valdkonnas areneda ja end ise täiendada.

Pelgalt lugemise mainimine hobina võib aga jätta tööandjale mulje, et sul ei olegi väga huvisid ning panid selle kirja puhtalt selleks, et huvide rida mitte tühjaks jätta. Kuna suurem osa inimestest loeb vahel raamatuid, peaks seda mainides midagi kindlat silmas pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles