Peapiiskop Urmas Viilma esitleb raamatut «Valguse tähed»

Copy
Tallinn, 20.08.2019
Pirital avatakse mälestustahvel NKVD poolt mõrvatute mälestuseks.
Pirita-Kosel avati NKVD poolt mõrvatute mälestustahvel 

Opening of the memorial plaque the memory of the NKVD victims.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Tallinn, 20.08.2019 Pirital avatakse mälestustahvel NKVD poolt mõrvatute mälestuseks. Pirita-Kosel avati NKVD poolt mõrvatute mälestustahvel Opening of the memorial plaque the memory of the NKVD victims. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev

2. veebruaril 2020 möödub peapiiskop Urmas Viilma ametisse pühitsemisest viis aastat. Sel puhul ilmub raamat «Valguse tähed», mis koondab tsitaate ja mõtteid Urmas Viilma Toomkoguduse õpetaja ja peapiiskopi ametiaja jutlustest, karjasekirjadest, kõnedest ja artiklitest.

Urmas Viilma «Valguse tähed».
Urmas Viilma «Valguse tähed». Foto: Hea lugu

Raamatu esitlus toimub pühapäeval, 9. veebruaril kell 12.30 Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus pärast jumalateenistust.

Raamatu «Valguse tähed» annab välja kirjastus Hea Lugu. Selle on toimetanud Mari Tuuling ja kujundanud Piret Tuur.

«Meie ümber on palju sõnu. Keegi on sõnad vabaks lasknud ja need ümbritsevad meid kõikjal. Kui sõnad on täiesti vabad ja nende vabastaja neile mõtet ei anna ega piire sea, upuvad üksikud sõnad sõnarohkusesse. Juhtub midagi, mida liiga ereda valguse puhul tajume pimestamisena. Sama võib juhtuda sõnadega, kui neid saab nii palju, et me ei kuule ega mõista enam midagi,» usub Urmas Viilma.

1993. aastal diakoniks ja 1998. aastal õpetajaks ordineeritud Urmas Viilma (1973) pühitseti EELK peapiiskopiks 2. veebruaril 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles