Reidi tee ehituslugu sai raamatuks

Copy
Rohelise pealinna tiitlini jõudmiseks on Tallinnal vaja veel pingutada. Pildil Reidi tee ehitus.
Rohelise pealinna tiitlini jõudmiseks on Tallinnal vaja veel pingutada. Pildil Reidi tee ehitus. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Kesklinna elanikust majandusteaduste doktor Väino Rajangu kirjutas raamatu «Reidi tee ehituslugu», mida esitleb eeloleval neljapäeval.

«Väino Rajangu annab oma raamatus põhjaliku ülevaate Reidi tee projekteerimisest ja ehitamisest, aga samuti aastatepikkusest debatist enne kümnendi suurprojektiga alustamist. Kuna autor on ise sama piirkonna elanik, siis on ta saanud protsessi kogu aeg n-ö seestpoolt jälgida. Tema huvi ulatub ka kaugemale ajalukku, nii et raamat kirjeldab sedagi, kuidas on piirkond ajalooliselt arenenud ja saanud nüüdisaegse ilme,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet, kes on kirjutanud raamatule saatesõna.

Foto: Raamat

Reidi tee ehitusloo muudab paremini jälgitavaks teksti ilmestav pildimaterjal. Raamat tuli trükist jaanuari keskel ja esmaesitlus on 30. jaanuaril kell 17.30 Reidi tee lähistel paiknevas kohvikus Kreem.     

«Raamatu koostamise idee sündis mul 2016. aastal, kui oli kavas ehitada Reidi tee valmis vabariigi 100. aastapäevaks. Kuid ehituse algus teatavasti viibis ega saanud juubeliks valmis. Kuna aga pidustuste lõppakordiks oli kavandatud Tartu rahu 100. aastapäev 2. veebruaril 2020, siis jõudis raamat just selleks ajaks ilmuda,» selgitas autor Väino Rajangu.

Autoril on doktorikraad majandusteadustes ning varem on ta avaldanud mitu sama piirkonna ajalugu ja arengut käsitlevat ülevaateraamatut. Samadel teemadel on ta kirjutanud ka arvukalt ajaleheartikleid, sh linnaosalehes Kesklinna Sõnumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles