Kobe Bryanti lasteraamatu kaasautor Paulo Coelho kustutas pooliku mustandi

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Paulo Coelho.
Paulo Coelho. Foto: Boris Heger/AP/Scanpix

Pühapäeval kopteriõnnetuses hukkunud korvpallur Kobe Bryant ja Brasiilia kirjanik Paulo Coelho plaanisid koos lasteraamatu välja anda. Nüüd aga teatas Coelho, et kustutas raamatu mustandi ära, sest ilma Bryantita ei tundu selle avaldamine õige.

Paulo Coelho rääkis väljaandele AP, et tema ja Kobe Bryanti lasteraamatu projekt sai alguse 2016. aastal, kui Bryant lõpetas oma NBA-karjääri ja nad sel teemal arutama hakkasid. Kirjutamiseni jõudsid nad alles mõni kuu tagasi. Kui kogenud kirjanik kuulis korvpallistaari surmast, otsustas ta kohe raamatu lõpetamisest loobuda.

«Kustutasin mustandi, sest ei näinud mõtet seda ilma temata avaldada,» lausus Paulo Coelho. «See ei annaks midagi olulist juurde ei talle ega tema perele.»

See aga ei tähenda Coelho sõnul, et ta ei võiks kunagi kirjutada sellest, mida Kobe talle rääkis ja milline suur isiksus ta oli. «Aga lasteraamatul ei ole sellisel kujul enam mõtet,» nentis ta.

Coelho otsus on pahandanud paljusid Kobe Bryanti fänne, kes oma meelepaha kirjaniku sotsiaalmeediakanalites välja elavad ja nõuavad, et ta mustandi alles jätaks.

Paulo Coelho «Alkeemik» oli Kobe Bryanti lemmikraamat ja ta soovitas seda sageli kõigil lugeda. Kahe suurmehe koostöös pidi valmima raamat, mis julgustab vähekindlustatud lapsi spordiga tegelema. Bryant saatis Coelhole augustis sõnumi ja avaldas soovi kirjutamisega pihta hakata. Kirjaniku sõnul olid nad vähehaaval edasi jõudnud, aga kui palju, seda ta ei ole nõus avaldama.

Bryanti kirjastus Granity Studios on välja andnud lasteraamatuid ja noorteromaane. 2018. aastal ilmus selle alt ka Kobe Bryanti elulugu «The Mamba Mentality: How I Play». Eesti keeles ilmus «Mamba mõtteviis. Kuidas ma mängin» möödunud aastal kirjastuselt Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles