Top 100 ⟩ Raamatud, mis mõjutasid David Bowie't kõige rohkem (2)

Copy
David Bowie 13. mail 1983.
David Bowie 13. mail 1983. Foto: RALPH GATTI/AFP/Scanpix

Legendaarne muusik ja moemõjutaja David Robert Jones ehk David Bowie (8. jaanuar 1947 – 10. jaanuar 2016) oli kirglik bibliofiil, kes võttis endaga tuuridele ja muudele töistele rännakutele alati hiigelsuure kohvriga sadu raamatuid kaasa. Kord viskas filmilavastaja Nicolas Roeg Bowie raamatuid nähes nalja, et kuulsa muusiku suurim probleem on see, et ta ei loe piisavalt palju. Hiljem tunnistas Bowie, et ta sai alles mitu kuud hiljem naljale pihta ja nahutas ennast seetõttu pikka aega muremõtetega, mida ta peaks küll järgmiseks lugema.

Rokkstaari heitliku elu juures oli lugemine väga oluline harjumus, millest ta kunagi ei loobunud. Siis, kui ta ei tegelenud muusikaga, veetis ta aega raamatuid lugedes. Elu lõpu poole võis David Bowie’t sageli kohata tema Soho kodu lähedal asuvas McNally Jacksoni raamatupoes. Paljud tema kirjutatud lood on saanud ainest kirjandusteostest.

2013. aasta 2. oktoobril postitas David Bowie Facebooki nimekirja 100 raamatust, mis on talle elu jooksul kõige olulisemad olnud. Kuna Bowie oma elust memuaare ei kirjutanud, võib seda lugemissoovituste nimekirja pidada omamoodi autobiograafiaks, mis annab fännidele veidi paremini aimu, millise inimesega tegu oli.

David Bowie poeg Duncan Jones veab isa mälestuseks raamatuklubi, kus võetakse ette just need Bowie soovitatud raamatud. Nimekirjas on näiteks F. Scott Fitzgeraldi «Suur Gatsby», Dante Alighieri «Põrgu», Anthony Burgessi «Kellavärgiga apelsin» ja George Orwelli «1984», kuid mahukate teose vahel on ka koomikseid. Vaata täielikku nimekirja siit!

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles