Raamat, mida astrofüüsik Neil deGrasse Tyson soovitab kõigil lugeda

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Astrofüüsik ja saatejuht Neil deGrasse Tyson.
Astrofüüsik ja saatejuht Neil deGrasse Tyson. Foto: Patrick Eccelsine/AP/Scanpix

Astrofüüsik Neil deGrasse Tyson, kes on väga populaarsete teadussaadete juht ja mitme raamatu autor, oskab väärt lugemissoovitusi jagada.

Neil deGrasse Tysoni sõnul tasub igaühel lugeda 2019. aastal ilmunud raamatut «The Skeptics´ Guide to the Universe: How to Know What´s Really in a World Increasingly Full of Fake», mille autoriteks on Steven Novella, Bob Novella, Cara Santa Maria, Jay Novella ja Evan Bernstein.

Ingliskeelne teadusraamat universumist on tema sõnul väga põhjalik, informatiivne ja silmiavardav, sest toob esile inimteadmiste puudused ja nõrkused. «Kui sellest raamatust ei saa meie kõigi jaoks kohustuslikku lugemist, siis võime sama hästi kui näha enda silme ees tänapäevase tsivilisatsiooni lagunemist,» vahendab Book Bub Tysoni lugemissoovitust.

Raamat «The Skeptics´ Guide to the Universe» põhineb Steven Novella populaarsel samanimelisel podcastil, kus teadlased selgitavad skeptilise mõtlemise põhimõtteid ja põrmustavad kõige levinumaid teaduslikke müüte, eksiarvamusi ja vandenõuteooriaid. Näiteks käsitletakse vaktsineerimise ja homoöpaatiaga seotud teemasid ning arutatakse tulnukatega kohtumise võimalikkuse üle. Autorid kasutavad kainet mõistust ja teaduslikke fakte, et tänapäeva hullus maailmas selgust luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles