9 ingliskeelset raamatut, mis aitavad uusaastalubadusi teoks teha

Copy
Foto: Shutterstock

Aastavahetus on peagi käes ja nagu igal aastal, on taas käes ka aeg teha uusaastalubadusi. Selleks, et 2020. aastal oleks oma lubadusi kergem täide viia, oleme kogunud siia inglise keeles lugejatele 9 parimat raamatut, mis aitavad sul täita 9 kõige populaarsemat eesmärki.

Foto: Penguin Books
  • Tervislikumalt toituda

«Veg: Easy & Delicious Meals for Everyone» 

Penguin Books

Ikka ja jälle on kõige populaarsem lubadus tervislikumalt toituma hakkamine ning tavaliselt käib see käsikäes külmkapi köögiviljadega täimisega ja Wolt’i äpi kustutamisega. Kui sa ei ole just meisterkokk, siis kuluvad abiks ära paar head kokaraamatut.

Jamie Oliveri «Veg» abiga saad taas sõbraks taimedega ning õpid, kuidas kiiresti ja lihtsalt valmistada köögiviljadel põhinevaid eineid, mida on nõus sööma ka suurimad karnivoorid.

Foto: Penguin Books
  • Kasvada ja areneda

«Michelle Obama Becoming: A Guided Journal for Discovering Your Voice» 

Penguin Books

2019. aastal lugesime kõik Michelle Obama memuaare ja imetlesime tema «häält».

Nüüd, uuel aastal võime ta raamatust ja ideedest lihtsamini õppust võtta ning juhendatud päeviku abil oma häält arendada ning õppida oma elu juhtima.

Foto: Quadrille
  • Vähem alkoholi tarbida

«How to be sober and keep your friends» 

Quadrille Publishing

Peale pikka pühadeperioodi ja stressirikast aastalõppu on paljud mures oma (maksa) tervise pärast. Kuid alkoholist loobumine on raske, eriti kui kõik su sõbrad naudivad välja minnes paari jooki ja sa ei taha, et sind kõigist üritustest kõrvale jäetaks.

Kui arvad et 2020 on just see aasta, mille võiks alkoholivabalt veeta, siis «How to be sober and keep your friends» aitab sind. See raamat juhendab sind läbi erinevate aasta jooksul esineda võivate ürituste ja kohustuste, ilma alkoholi tarbimata ning sa ei pea isegi kuulma klassikalisi küsimusi «Kas sa oled rase?» ja «Miks sa nii igav oled?». 

Ootamatu boonusena võid ka avastada, et oled hoidnud kokku rohkem raha kui ootasid.

Foto: Head of Zeus
  • Raha kokku hoida

«Go Fund Yourself: What Money Means in the 21st Century, How to be Good at it and Live Your Best Life» 

Head of Zeus Publishing

Jõulud on möödas, krediitkaart on miinustes ja aasta algab jälle rahamuredega. Kui sa elad palgapäevast palgapäevani ning pole veel otsustanud, mida teha oma pensionifondiga, siis äkki oleks aeg mõelda oma finantsidele ning õppida, mida raha ja jõukus 21. sajandil päriselt tähendab.

«Go Fund Yourself» täidab need lüngad su hariduses ja õpetab, kuidas teenida, investeerida ning säästa, kuidas küsida palgatõusu või alustada oma äri.

Foto: Pan Macmillan
  • Olla organiseeritum

«The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story to Spark Joy in Life, Work and Love» 

Pan MacMillan

Marie Kondo meetodid tunduvad paljudele asjade armastajatele karmid ja ekstreemsed, aga kui sa oled lõpuks endale tunnistanud, et tolmu koguvaid kujukesi täis riiulid ja pungil täis riidekapid ei tee sind õnnelikuks, siis on aeg teha oma kodus ja elus suurpuhastus.

Et KonMari meetod ei tunduks nii hirmutav, võib selle ette võtta jaapanipärase koomiksi kujul.

  • Reisida ja maailma näha

«Wanderlust : Hiking on Legendary Trails» 

Gestalten    

Kes ei sooviks rohkem reisida? Eesti töötajad on oma puhkusepäevade hulga poolest ühed õnnelikumad maailmas, aga kas me kasutame neid päevi hästi ära? Kui sinu arvates on ideaalne puhkus Egiptuse kuurorti rannas magamine, siis võid järgmise punkti juurde liikuda. Kui sa aga eelistad aktiivset puhkust, siis võta ette «Wanderlust».

See raamat on kollektsioon maailma kauneimatest ja populaarseimatest matkaradadest koos kaartide ja imeilusate fotodega, mis inspireerivad su reise mitmeks järgmiseks puhkuseks ja võid kindel olla, et seal tehtud Instagrami pilte kadestavad kõik.

Foto: Gestalten
Foto: Tuttle
  • Õppida uut keelt rääkima

«Korean for Beginners» 

Tuttle Publishing

Kas su uusim unistus on aru saada kõigist BTS laulusõnadest?

Appi tuleb «Korean for Beginners», mis juhatab su maailma ühe kõige keerulisema keele õppimise radadele.

  • Õppida midagi uut

«Wine Folly» 

Penguin Books

Kui kolmas punkt ei ole sinu jaoks ja sa tunned, et oleks aeg õppida mida uut, siis miks mitte õppida tundma veine? «Wine Folly» teeb esimesed sammud veinimaailma lihtsaks ja loogiliseks ja muudab  graafikute ja piltide abil veini valimise ja toiduga sobitamise sama lihtsaks kui selle joomise.

Foto: Penguin Books
Foto: Permanent Publications
  • Elada rohelisemat elu

«Towards Zero Waste: How to live a plastic and junk free, healthier life»

Permanent Publications

Kas julged tunnistada, et sinu uusaastalubadust inspireeris Greta või tunned lihtsalt muret jääkarude pärast?

«Towards Zero Waste» õpetab, kuidas taaskasutada, osta poest ilma plastikut kasutamata ja kuidas vähendada oma jalajälge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles