Provokatiivse romaani «Tüdrukune» teine trükk on jõudnud raamatupoodidesse

Copy
Eia Uusi raamatu "Tüdrukune" esitlus Solarise Apollo raamatupoes.
Eia Uusi raamatu "Tüdrukune" esitlus Solarise Apollo raamatupoes. Foto: Mihkel Maripuu

Detsembri alguses Eia Uusilt ilmunud ausat ja elulist romaani «Tüdrukune» on nüüd taas võimalik raamatupoodidest osta, sest müügile on jõudnud värske teine trükk.

Sotsiaalmeedias elevust põhjustanud ja erinevates ühiskonnagruppides aktiivset arutelu tekitanud raamat käsitleb lisaks naiste seksuaalsusele ka teisi aktuaalseid teemasid. Kahtlemata on päevakajalisus ka üheks põhjuseks, miks tõelisuse ja väljamõeldise piiril balansseeriva romaani esmatrükk kiirelt läbi müüdi. «Pärast raamatu ilmumist olen saanud palju väga isiklikke kirju. See raamat  on puudutanud erinevas vanuses ja erineva elukogemusega inimesi, nii naisi kui ka mehi,» räägib raamatu autor Eia Uus.

Eia Uusi romaan «Tüdrukune».
Eia Uusi romaan «Tüdrukune». Foto: Raamat

Narratiivi keskmes on ahistamissituatsioonid, millega naised igapäevaselt kokku puutuvad, kehateadlikkus, samasooliste armusuhted ja Eesti poliitika telgitagused.

Romaani olulisim tegelaskuju on ootamatust töökaotusest šokis Lilian, kes kohtub peol noore naisega. Sõlmitud tutvus toob aga peategelases esile uued tunded ning avab vanad haavad.

Kui Lilian kutsutakse tegema valimiskampaaniat peaministrikandidaat Triinu Tuhalale, sukeldub ta töösse halastamatus poliitikamaailmas. Hoolimata tempokast karjäärist ja mehest tema elus ei saa ta peast 20-aastast Monat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles