Kaja Kallas kinkis Jüri Ratasele kaks George Orwelli teost (7)

Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Reformierakonna esimees Kaja Kallas avaldas sotsiaalmeedias, et saatis peaminister Jüri Ratasele jõulukingituseks kaks head raamatut, George Orwelli «Loomade farmi» ja «1984».

«Jõulude ajal on loodetavasti perega olemise kõrval aega ka lugeda,» kirjutas Kallas oma postituses. «Head raamatud.»

Fotol on näha peaministrile kirjutatud jõulusoov, milles Kaja Kallas soovitab Jüri Ratasel kingitud raamatuid lugeda seetõttu, et neist mõlemast on üht-teist õppida ka meie praeguse aja kohta.

See ei ole esimene kord, kui Kaja Kallas peaministrile lugemist soovitab. Aprillis kinkis ta Jüri Ratasele Madeleine Albrighti raamatu fašismist

George Orwell, kodanikunimega Eric Arthur Blair (1903–1950) sündis Birmas, sai hariduse Etoni kolledžis Inglismaal ning teenis Birmas Briti Impeeriumipolitseis, töötas Inglismaal õpetajana, osales Hispaania kodusõjas ja tegutses pärast seda ning Teise maailmasõja ajal kommentaatori ja korrespondendina. 

«Loomade farm» ja «1984» on Orwelli kõige tuntumad teosed, mis pole kaotanud aktuaalsust ja teravust ka 21. sajandi alguses. 1945. aastal ilmunud «Loomade farm» on allegooria Nõukogude Liidu kohta ning 1949. aastal ilmunud totalitarismi kujutava düstoopia «1984» kirjutas Orwell Jevgeni Zamjatini eeskujul.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles