Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna professorid tutvustavad oma teadustööd ja kunstiloomet

Copy
Riho Altnurme.
Riho Altnurme. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli kirjastuselt on ilmunud väljaanne «Humanitaarteadused ja kunstid 100-aastases rahvusülikoolis». Koostaja Riho Altnurme, Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna teadusprodekaan.

«Humanitaarteadused ja kunstid 100-aastases rahvusülikoolis». Koostaja Riho Altnurme.
«Humanitaarteadused ja kunstid 100-aastases rahvusülikoolis». Koostaja Riho Altnurme. Foto: Tartu Ülikool

Kõik Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonda kuuluvad üksused – ajaloo ja arheoloogia, eesti ja üldkeeleteaduse, filosoofia ja semiootika ning kultuuriteaduste instituut, usuteaduskond, maailma keelte ja kultuuride kolledž ning Viljandi kultuuri-akadeemia – on selles kogumikus esindatud oma professorite kaastöödega.

Enamasti on tegemist varemavaldatu populariseeriva esitusega, kuid on ka originaalartikleid. Tihti väljuvad käsitlused ühe distsipliini raamidest, pakkudes näiteid vaatenurkade ja meetodite põimumisest ning üksuste piire ületavast koostööst.

Kogumiku autorite hulka kuuluvad Riho Altnurme (ka koostaja), Sara Bédard-Goulet, Marina Grišakova, Birute Klaas-Lang, Gerson Klumpp, Aivar Kriiska, Anne Kull, Kalevi Kull, Tarmo Kulmar, Kristin Kuutma, Valter Lang, Mati Laur, Juhan Maiste, Raili Marling, Arne Merilai, Helle Metslang, Bruno Mölder, Marko Pajević, Karl Pajusalu, Renate Pajusalu, Janika Päll, Anneli Saro, Anti Selart, Kärt Summatavet, Margit Sutrop, Urmas Sutrop, Tõnu Tannberg, Peeter Torop, Ülo Valk ja Luc van Doorslaer. Raamatule on lisatud CD TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktori ja jazz-muusika professori Iñaki Sandovali muusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles