Tartus esitleti Krista Aru monograafiat Jaan Tõnissonist

Copy

Riigikantselei ja Rahvusarhiiv esitlesid täna Tartus Eesti Üliõpilaste seltsi majas Krista Aru kirjutatud monograafiat Jaan Tõnissonist. Kaheköiteline raamat «Jaan Tõnisson – rahvajuht ja riigivanem» annab põhjaliku ja kronoloogilise ülevaate neljakordse Eesti valitsusjuhi elukäigust.

«Tõnisson oli rahva juht ja riigimees,» tõdes esitlusel raamatu autor Krista Aru. «Ta oli üks Eesti omariikluse loojaid ja hoidjaid, kõigutamatu oma usus demokraatia jõudu ka sise- ja välispoliitiliselt keerulistel aegadel.»

Monograafia anti välja Riigikantselei stipendiumi «Eesti riigijuhid 1918–1940/1944» toel ning avaldati Rahvusarhiivi asutatud riigimeeste elulugude sarjas.

«Just täna saja aasta eest asus Jaan Tõnisson oma tähtsaimasse poliitilisse ametisse Eesti Vabariigis, temast sai Eesti peaminister ja riigipea. Seda on väga sobiv tähistada kapitaalse monograafia ilmumisega,» sõnas EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho ning tänas Riigikantselei poolt Rahvusarhiivi hea koostöö eest raamatusarja väljaandmisel.

Varem on riigimeeste elulugude sarjas ilmunud Jüri Andi monograafia August Reist (2012), Indrek Paavle monograafia Otti Tiefist (2014) ning Toomas Karjahärmi ja Ago Pajuri monograafia Konstantin Pätsist (2018). Järgmisena ilmub sarjas Priit Rohtmetsa teos Friedrich Akelist.

Stipendiumi «Eesti riigijuhid 1918–1940/1944» asutas riigikantselei 2007. aastal. Krista Aru pälvis stipendiumi 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles