Iseteenindus on jõudnud raamatukokku

Copy
Eesti Rahvusraamatukogu.
Eesti Rahvusraamatukogu. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Rahvusraamatukogus saab nüüd teavikuid laenutada ilma infospetsialisti abita. Mida see tähendab? See tähendab seda, et täpselt samamoodi, nagu kasutad toidupoes iseteeninduskassat, saad rahvusraamatukogus kasutada iseteenindusautomaati, mille abil ise teavikuid laenutada ja tagastada; ja täpselt samamoodi, nagu tellid saadetisi pakiautomaati, saad raamatuid nüüd tellida ja tagastada Raamatukappi. 

Iseteenindusautomaati on võimalik kasutada rahvusraamatukogu lahtiolekuaegadel ja selle tööpõhimõte on lihtne – valid saalist meelepärase lugemismaterjali välja ja saad automaadi abil selle ise endale laenutada. Samuti on võimalik automaati raamatuid tagastada.  

Lisaks sellele on rahvusraamatukogu peasissepääsu kõrvale paigaldatud Raamatukapp, mis näeb välja nagu pakiautomaat ja põhimõtteliselt ka töötab samamoodi. Raamatukappi on võimalik kasutada ka siis, kui raamatukogu on suletud ehk kui avastad pühapäeval, et sul on tarvis mõned teavikud tagastada, aga raamatukogu on kinni, siis saad need teavikud tuua Raamatukappi.  

Raamatukappi saad raamatuid tellida ESTERi keskkonnas, kus on tellimise valikusse lisandunud RR Raamatukapp. Kui raamat on kappi jõudnud, tuleb sulle sellekohane e-kiri. Kui pakiautomaadist saadetise lunastamiseks on vaja spetsiaalset koodi, siis Raamatukapist saad tellitud teavikud kätte kas ID-kaardi või rahvusraamatukogu lugejakaardiga. Kõiki, kes kasutavad novembrikuu jooksul Raamatukappi, ootab väike üllatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles