Stephen Kingi müstilisest mõisast saab arhiiv ja kirjanike pelgupaik

Copy
Kirjanike Stephen ja Tabitha Kingi kodu Bangoris.
Kirjanike Stephen ja Tabitha Kingi kodu Bangoris. Foto: Robert F. Bukaty/AP/ Scanpix

Kirjanikud Stephen ja Tabatha King lasid Bangori linnavalitsuses muuta oma kodu sihtotstarvet. Nüüd on neil luba pakkuda majutust ja avada hoones arhiiv. Fännidel on aga vara rõõmustada, sest nagu õuduskirjanik sotsiaalmeedias täpsustas, ei ole neil plaanis igaüht oma koju lubada.

USAs Maine’i osariigis asuv Bangori linn on üsna väike ning seal elab vaid pisut üle 33 000 elaniku. Kuulus õuduskirjanik Stephek King ja tema kirjanikust abikaasa Tabitha King on linnale annetanud miljoneid dollareid ja neil pole plaanis ära kolida, kuigi tegelikult ei ole nad viimastel aastatel oma sünge väljanägemisega mõisas palju viibinud. Pere advokaadi Warren Silveri sõnul on nad enamasti kas tuuril või siis viibivad Floridas ja Oxfordis.

Kingidel ei ole mingit tahtmist oma kodust turistiatraktsiooni teha, kuid nõnda on see paratamatult välja kujunenud, kirjutab Rolling Stone. Juba aastaid on fännid käinud mõisa värava taga pilti tegemas ja lootnud seal kirjanikega kohtuda. Nüüd anti Kingidele luba pakkuda majutust korraga kuni viiele inimesele.

Kuigi fännid lootsid lõpuks jala ukse vahele saada, täpsustas Stephen King sotsiaalmeedias, et hotelli ja muuseumi mõisast siiski ei tehta. Majutust pakutakse planeeritavalt kahe aasta pärast vaid kirjanikele, kes otsivad kirjatööks vaikset pelgupaika ning sedagi hoopis mõisa kõrvalhoones. Peahoonesse rajatakse Stephen Kingi tööde arhiiv, mis tuuakse sinna üle Maine’i Ülikoolist. Arhiivi saavad külastada uurijad ja teadlased, kes peavad selleks enne aja kokku leppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles