Tallinna Keskraamatukogus toimub hingedeaja luule- ja muusikaõhtu «Kuuvalguslaikudes»

Copy
Sulev Oll.
Sulev Oll. Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 30. oktoobril kell 18 tulevad Tallinna Keskraamatukogus publiku ette kaks kuuvalguslaikudes meest – kirjusid pluuse armastav luuletaja Sulev Oll ja hinnatud bluusimängija Andres Roots.

On noore kuu aeg, on ka hingedeaeg, nii kõneldakse ammuste hingede koju ootamisest, armastust ihkavatest ja homsele lootvatest noortest hingedest.

Sulev Oll on Virumaalt pärit ajakirjanik ja luuletaja, Eesti Kirjanike Liidu liige. Ta on avaldanud luulekogud: «Öö mõte on kuus», «Hea tuju kuju», «Vana sõna vallatused», «Printsessi voodikohendaja päevaraamat», «Päevad käivad päripäeva», «Sõnad iseeneses», «Lootuste leksikon» ja «Mis mulle meeldib». Tuntuks on saanud S. Olli sõnadele loodud laul «Hooli ja hoia», mille viisi autor on Juhan Trump. Koostöös helilooja Rasmus Puuriga valmis kantaat «Vabaduse tuul, tarkuse tuul». Sulev Oll on  2019. a laulu- ja tantsupeo «Minu arm» tantsupeo tekstide autor.

Andres Rootsi tutvustatakse raamatus «Eesti muusika 100 aastat» kui «Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat». 1976. a Tallinnas sündinud ning 1995. aastast Tartus elav muusik on lisaks Eestile kontserte andnud ka Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Poolas, Slovakkias, Tšehhis, Leedus, Lätis, Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras. Tema helilooming on kõlanud tele- ja raadioeetris ning kinofilmides suisa viiel mandril. Andres Rootsi 2016. aasta kogumik-LP «Roots Music» oli esimene Eestis tehtud vinüülplaat, mis tõusis toona ka R2 Eesti albumitabeli tippu ja pälvis Kuldse Plaadi auhinna. Mullu valisid UK raadio Severn FM kuulajad tartlase Aasta Bluusimeheks. Omaaegse Bullfrog Browni kitarristi värskeim sooloalbum «Breakfast in September» troonis nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnes ning viis Rootsi märtsikuus ka UK ajakirja Blues in Britain esikaanele.

Luule- ja muusikaõhtul osalemine on tasuta. Toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles