Raamatumesside kuu viib eesti kirjanduse reisile

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Helsingi Raamatumess 2001. aastal, kui selle peakülaliseks oli Eesti. Pildil on Toomas H. Ilvese raamatu esitlus.
Helsingi Raamatumess 2001. aastal, kui selle peakülaliseks oli Eesti. Pildil on Toomas H. Ilvese raamatu esitlus. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Lisaks eesti kirjanduse kuule on oktoobrikuu ka messide kuu.

Eesti on stendiga esindatud Frankfurdi (16.–20. oktoober) ja Helsingi (24.–27. oktoober) raamatumessil, edastab Eesti Kirjastuste Liidu ajaleht «Raamat».

Kui Frankfurdi raamatumess on professionaalide mess ja paljude ärikohtumistega, siis Helsingi raamatumess on põhiliselt suunatud lugejale. Tänavuse Helsingi messi tähelepanu keskmes on prantsuse kirjandus ja kultuur. Eestit esindavad mitmed tuntud autorid.

Järjekordset soome keeles ilmunud Melchiori lugu esitleb Indrek Hargla, Mart Laar esitleb koos Matti Maasikase ja Paavo Lipponeniga raamatut «Viro vuonna nolla».

Leelo Tungal vestleb Anja Salokandlega raamatu «Seltsimees laps» teemadel, Tõnu Õnnepalu ja Heli Laaksonen räägivad Seppo Puttoneniga luulest, Kairi Look tutvustab soome keeles ilmunud raamatut «Piia Präänik kolib sisse» ja Antto Terras tutvustab raamatut «Tallinnan tappajat – Viron veriset voudet».

Ajakavaga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles