Viljakas kirjanik Heli Künnapas üllatab uute lasteraamatutega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Heli Künnapas.
Heli Künnapas. Foto: Triin Künnapas

Kirjanik Heli Künnapas, kes on tänaseks 19 avaldatud raamatu autor, on eri vanuses lugejatele pakkumas väärt uut lugemisvara.

Foto: Raamat

Septembris jõudis lettidele Heli Künnapase uus lasteraamat «Kolme pärna saladus», mis on müstiliste sugemetega. «Perega maale kolinud poisid avastavad, et nende uue kodutalu ümbruses toimuvad kummalised juhtumid,» tutvustab autor teost.

«Lühidalt öeldes tuleb neil vabastada üle 100 aasta tagasi pärnapuudesse vangistatud tüdrukute hinged. Peategelased on poisid. Kuna mu enda pojad on umbes samas vanuses, kui selle raamatu peategelased, siis oli lihtne seda teost kirjutada,» märgib ta.

Hooandjas ootab aga juba hoogu ka väiksematele lastele mõeldud raamat «Kuidas uus beebi majja tuli». Idee sai kirjanik sellest, et temalt on korduvalt küsitud, kuidas uue beebi tulekul suuremaid lapsi ette valmistada, kuidas vältida armukadedust ja muudki. Nõnda pani autor oma teadmised loomingusse.

«Meie pere on seda teinud neli korda, sest viie lapse puhul on neli korda ees oodanud vanemad lapsed, kellele uuest beebist rääkida. Meie lapsed on tavalised lapsed oma rõõmude, murede ja vaidlustega, nagu kõik teised, aga uue beebi suhtes kade olemist või vaenulikkust pole meil tõesti kunagi olnud,» sai ta kindlust, et on midagi õigesti teinud. «Nii tuligi mõte teha lasteraamat, kus läbi laste silmade neid küsimusi küsitakse ning neil teemadel mõtiskletakse. See raamat aitab kõiki lapsevanemaid, kes vanema lapsega uue beebi sünnist tahavad rääkida, sellepärast on hea seda koos lugeda.»

Raamatu sündimiseks on aga vaja korjata kokku trükkimise raha. Sellepärast ongi praegu Hooandja lehel käimas projekt, kus kõik saavad teosele toetusega hoogu juurde lükata. Tänuks saab valida erinevaid auhindu, mille seas on nii uus raamat, Heli Künnapase eelmisi lasteraamatuid kui ka näiteks võimalus kutsuda kirjanikku mõnda kooli või raamatukogusse kohtumisele.

Seni kirjutab Künnapas ikka edasi ja lootust on, et veel selle aasta jooksul ilmuvad talt ka järgmine noorteromaan ning romantiline lühiromaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles