Rahvusraamatukogu paneb keeleõppijate eesti keele oskuse proovile

Copy
Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

2019. aasta on nimetatud eesti keele aastaks ja septembris tähistatakse eesti keele õppimise kuud. Selle puhuks on Rahvusraamatukogu ja Multilingua Keelekeskuse koostöös valminud keeletasemepõhised otsimismängud, mis võimaldavad tutvuda raamatukogu rikkalike võimalustega ning praktiseerida omandatud sõnavara sõbralikus, toetavas ja mängulises keskkonnas.   

Septembrikuus alustab Rahvusraamatukogu muukeelsetele täiskasvanutele mõeldud aardejahi formaadis otsimismängudega, mis on välja töötatud neljale erinevale keeletasemele (A2, B1, B2, C1) võttes arvesse vastava raskusastme sõnavara. Otsimismäng võimaldab infootsingut, kuulamist, rääkimist ja arendab sõnavara ning koostööoskusi. 

Rahvusraamatukogu haridustegevuse kuraatori Pille Slabina ja õppedisainer Karin Gustassoni sõnul on kaasaegne raamatukogu palju enamat kui ainult raamatute laenutamise ja iseseisva uurimistöö paik. Elukestva õppe toetajana soovib raamatukogu pakkuda igas vanuses õppijatele elamusi ning interaktiivseid, mängulisi ja praktilisi õppimisvõimalusi.  

Multilingua õpetajad Ly Leedu ja Annika Bauer meenutasid, et õpetajatena seisid nad sageli probleemi ees, kuhu täiskasvanud keeleõppijatega õppekäigule minna, sest neid kohti pole sugugi palju. «Rahvusraamatukogu oma kesklinna asukoha ja võimalustega on väga hea koht, kus tutvuda eesti kultuuri, kirjanduse ja kunstiga ning samal ajal õppida eesti keelt. Otsimismäng kasvas välja praktilisest vajadusest ja lihtsustab keeleõpetaja tööd, kuna lisaks raamatukogus kohapeal toimuvale otsimismängule kuuluvad paketti ka külastuseelsed ja -järgsed ülesanded. Kuna õppijate keeletasemed, huvid ja vajadused on erinevad, siis töötasime välja neli erinevat otsimismängu,» rääkisid nad. 

Kõigil keeleõppijatel on võimalik üleilmse eesti keele nädala raames osa võtta avatud gruppidest 24.-27. septembrini. Uuri lähemalt siit. Keeleõpetajad koos gruppidega on oodatud alates oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles