Rein Veidemanni kirjanduse õhtukool on suunatud tavalisele inimesele, kel koolist üksjagu aega möödas

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Rein Veidemann.
Rein Veidemann. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tallinna Kirjanduskeskus koostöös Tammsaare ja Vilde muuseumidega korraldab sügisel Rein Veidemanni kirjanduse õhtukooli. 

Kevadel alustanud esimene kursus oli Tiit Hennoste kirjanduse õhtukoolist suures vaimustuses. Seetõttu jätkatakse ka sügisel ning seekord on kursuse läbiviijaks Rein Veidemann. Tegemist on umbes kuue tunniajase loenguga, mis toimuvad üle nädala, septembrist detsembrini. Korraldajate eesmärk on jõuda just nn tavaliste inimesteni, mitte kirjandusteadlasteni - kõigini, kel kooliajast aega möödas või kes ei viitsinud siis eriti kirjandust õppida, kuid tahaks nüüd natuke meenutada ja end harida.

Seekordne õhtukooli kursus püüab järgida eesti kirjandus- ja kultuurielulist kalendaariumi 2019–2020. Eks üks või teine autor ja teos(ed) aktualiseeruvad mingitel ümmargustel tähtpäevadel. Nii nagu kella sihverplaadil tõusevad esile tunnid, nõnda ka ajaloos. Aga igas tunnis on kuuskümmend minutit ja selles omakorda samapalju sekundeid, ent minut või sekund (hetk) võib mõnikord osutuda isegi suuremaks kui tund ise.

Uuri lähemalt Tallinna Rahvaülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles