Kirjandustänav saab Koidula lugemisnurga

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Lugemisnurk.
Lugemisnurk. Foto: Tallinna linnavalitsus

Laupäeval14. septembril toimuval Kirjandustänava festivalil Kadriorus esitletakse esmakordselt järgmisel aastal valmivat Koidula lugemisnurka.

«Koidula tänav seostub paljudele mitte ainult ühe konkreetse eesti kirjanikuga, vaid ka sel tänaval toimuva kirjandusfestivaliga, mis on paari aasta jooksul muutunud väga populaarseks. Ja kuna sel tänaval paikneb väike haljasala, millel seni puudus oma eripära, siis otsustasime kujundada sinna ühe õdusa lugemisnurga. See tugevdab ühelt poolt konkreetse koha identsust ja teisalt kuulub ka meie suunda kujundada linnaosa rohealad omanäoliseks ja atraktiivseks,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Koidula ja Faehlmanni tn ristumiskoha kõrval asuvale haljasalale lugemisnurga rajamise idee küpses linnaosavalitsuse, Tallinna Kirjanduskeskus ja Kadrioru seltsi koostöös. Lugemisnurga eskiisi kavandasid Kesklinna valitsuse tellimusel arhitektid Jaan Tiidemann ja Jarmo Vaik. Esmakordselt saab kavandiga tutvuda eeloleval laupäeval Kirjandustänava festivalil Kesklinna valitsuse telgis. Lugemisnurk peab valmima järgmisel aastal.

Kolmandat korda toimuva Kirjandustänava festivali korraldab 14. septembril Tallinna Kirjanduskeskus. Seekord on fookuses eesti kirjandusklassikud, kelle juubeliaastat tänavu tähistame. Festivali kavast leiab vestlusi, raamatuesitlusi, kohtumisi autoritega ja muusikat. Toimub luulepiknik Tammsaare muuseumi aias, Kadriorus korraldatakse jalutuskäike ja tegevusi lastele. Täpsem programm on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles