USAs eemaldati kooliraamatukogust Harry Potteri raamatud, et lapsed ei saaks deemoneid välja kutsuda

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Kaader filmist "Harry Potter ja segavereline prints".
Kaader filmist "Harry Potter ja segavereline prints". Foto: AFP / Planet Photos / Scanpix

USAs Nashville’i Püha Edwardi katoliku kooli raamatukogust eemaldati enne kooliaasta algust kõik Harry Potteri sarja raamatud.

Nimelt konsulteeris kooli pastor eksortsistidega, kes avaldasid muret, et Sigatüüka Nõiduse ja Võlukunsti kooli kohta lugedes võivad õpilased leida viisi, kuidas kurje vaime esile manada, vahendab väljaanne Nashville Tennessean.

«Nendes raamatutes on maagiat näidatud nii hea kui halvana, mis ei ole tõsi, see on kaval pettus,»  kirjutas pastor Dan Reehi lastevanematele saadetud kirjas. «Needused ja loitsud, mis on raamatus, on päris needused ja loitsud – kui inimene neid loeb, riskib ta sellega, et kutsub lugedes  tema kõrval seisvas inimeses esile kurjad vaimud.»

Nashville’i katoliku piiskopkonna superintendent Rebecca Hammel märkis, et kooli vaimulikul on õigus teha selliseid otsuseid ja käituda oma koolis, kuidas õigeks peab. Tavaliselt ei ole Hammeli sõnul kombeks koolis raamatuid ära keelata, kuid koolijuhtidel on siiski kohus vaadata, et raamatukogus oleks lastele eakohased teosed.

J. K. Rowlingi kirjutatu Harry Potteri sarja raamatuid on usulistel põhjustel ära keelatud mitmes kohas, kus neid on peetud lastele halba mõju avaldavateks teosteks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles