Tanja Dibou esitleb teost «Aasta Süüria rahu ja sõja vahel»

Copy
Süüria, Palmyra.
Süüria, Palmyra. Foto: Ammar Safarjalani / imago images / Xinhua / Scanpix

9. septembril kell 17 Tallinna Solarise Apollos ja 30. septembril kell 17 Tartu Kaubamaja Apollos esitleb Tanja Dibou uut venekeelset raamatut «Aasta Süürias rahu ja sõja vahel». Raamatuesitlus on vene keeles.

Raamat räägib ühe aasta elust Süürias enne sõda ja sõja algul. Autor on aasta jooksul osalenud vabatahtlikuna töös Damaskuses noortekeskuses ja lasteteatris ning elanud süüria perekonnas.

«Miks just Süüria? Minu lugu räägib Süüriast ja see on hoopis teistsugune kui näeb praegu teleris ja internetis,» tutvustab autor oma teost. «Tume pilv on laskunud sellele maale ja matnud endise hiilguse. Keeruline on mõnikord kujutledagi, et Süüriast võiks nüüdisajal kõneleda imetluse ja vaimustusega. Sellegipoolest, proovin. Ma ei ole enam seal, aga sidemed pole kadunud. Info lähedastelt, sugulastelt, sõpradelt voolab lakkamatult. Seepärast leiab iga raamatu osa lõpust väikese epiloogi sellest, mis toimub Süürias praegu. Seega see raamat on omamoodi kaleidoskoop – möödunud ja tänase maailma tükid.»

Esitlusel tutvustakse raamatut, raamatu loomise protsessi, huvitavaid asju Süüriast. Lisaks raamatu esitlusel saab kuulata araabia muusikat, maiustada süüria maiustusi ja osaleda raamatu loosimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles