George R. R. Martin kurdab: ma ei saa enam raamatupoes käia

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
George R. R. Martin.
George R. R. Martin. Foto: Liam McBurney / PA Wire/PA Images / Scanpix

Üleilmselt kuulus kirjanik George R. R. Martin tunneb nüüdseks ka suure tähelepanu negatiivset mõju ja igatseb veidi taga neid aegu, kui fännikohtumistel oli vaid käputäis heatahtlikke lugejaid, kellega sai mõnusalt juttu puhuda.

«Jää ja tule laulu» sarja esimesed pühendunud fännid suhtusid kirjanikku aupaklikult. Brotherhood Without Banners kohtumistel lugejatega sai George R. R. Martin korraldada viktoriine ja inimestega pikemalt rääkida. «See oli tore, kuid kui raamatud said aina rohkem ja rohkem edukaks ning telesarjast sai hitt, läksid ka peod aina suuremaks ja suuremaks ning olid rohkem ülerahvastatud,» pihtis ta väljaandele The Guardian.

Martini sõnul toimuvad need peod siiani edasi, kuid ilma temata. Ta saab küll Brotherhood Without Banners korraldajatega hästi läbi, aga ei jaksa enam uute inimestega suhelda. «Ma olen kindel, et nad on sama toredad kui teised olid, aga ma ei taha enam minna peole, kus on lõpmatu inimeste voog ja kõik tahavad minuga selfie’sid teha, sest see ei ole enam lõbus nagu vanasti. See on töö.»

Kuulsusega on kaasnenud veel üks tõrvatilk meepotis, mis Martinit morjendab. «Ma ei saa enam raamatupoes käia, ja see oli mu lemmiktegevus maailmas,» kurtis ta. «Minna sisse, tuiata virna juurest virna juurde, võtta mõned raamatud, lugeda natuke, lahkuda suure hunniku raamatutega, millest ma enne poodi sisse astumist polnud midagi kuulnudki. Kui ma nüüd raamatupoodi lähen, tuntakse mind kümne minutiga ära ja mu ümber tekib suur rahvahulk. Seega sa võidad palju, aga ka kaotad midagi,» rääkis ta kuulsuse hinnast.

Kirjanikuna on tal enda sõnul häid ja halbu päevi, kuid pärast «Troonide mängu» lõppu on stressi vähem ning ta tunneb «Jää ja tule laulu» sarja kirjutamisest taas rohkem rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles