Lastekirjanduse keskuses avatakse Julia Bolšakova isikunäitus

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Julia Bolšakova
Julia Bolšakova Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

3. septembril 2019 kell 17.00 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse trepigaleriis rahvusvaheliselt tuntud Moskva kunstniku Julia Bolšakova näitus. Avamisel osaleb ka kunstnik ise. Näitus jääb trepigaleriis avatuks 28. septembrini.

Bolšakova määratleb end graafikuna, kuid ei pelga teinekord eksperimenteerida. Kunstnikule meeldib kombineerida käsitsi valmistatud asju looduslike ning uut vanaga. Samuti paeluvad teda ebatavalised rakursid. Läbivaks teemaks Bolšakova joonistustes on rändamine: «Mulle väga meeldib reisida. Joonistan igal etapil: kui alles teele asun, juba kuskile sõidan, või ise uusi sihtkohti välja mõtlen. See on minu arengu põhiline stiimul.»

Julia Bolšakova "Werner Cakes"

Julia Bolšakova

Bolšakova on liikumise Urban Sketchers üks eestvedajaid Moskvas. Ülemaailmne liikumine koondab kunstnikke, kes joonistavad vaateid keskkondades, milles ise parajasti viibivad (on-site drawing). Selliseid joonistusi tehakse nii reisides kui kodulinna keskkonnas viibides.

«Kaasajal oskavad vähesed kunstnikud niisuguse vabadusega ja samas ka sellise täpsusega kujutada arhitektuuri ja interjööre nii, et tulemus poleks kuiv ja puine. Julia visandeid vaadates saad ka ise tema reisidest osa, tajud kunstniku meeleolu ja kohalikku atmosfääri. Tema tööd on emotsionaalsed ja nagu tänapäeval öeldakse kõnetavad vaatajat,» lausub Julia Bolšakova kohta Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstiekspert Viive Noor.

Julia Bolšakova "Wooden House"

Julia Bolšakova

Julia Bolšakova on sündinud ja kasvanud Moskvas. Hariduselt on ta arhitekt ning tegutseb kunstnikuna. Alates aastast 2009 on ta osalenud arvukatel kodumaistel ja rahvusvahelistel näitustel Itaalias, Prantsusmaal ja Saksamaal. Tema esimene isikunäitus toimus 2013. aastal Saksamaal Ney linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles