Positiivne eeskuju: Harry Potter muutis prillid laste jaoks uuesti popiks

Copy
Harry Potter (Näitleja Daniel Radcliffe).
Harry Potter (Näitleja Daniel Radcliffe). Foto: Rights Managed / WARNER BROS / JK ROWLING / Ronal / Scanpix

Üldjuhul meeldivad lastele värviküllased prilliraamid, millel on kujutatud nende lemmikud loomad või kannavad sarnase disaini ja värviga prilliraame nende lemmikud multika- või filmikangelased. Harry Potteri tulekuga muutusid populaarseks näiteks ümarad prilliraamid, mis on uue generatsiooni jaoks samuti populaarsed. 

«Laste puhul on väga oluline juba varases eas välja selgitada, kui hästi nad näevad. Sageli ei kurda laps ise oma kehva silmanägemise üle, seega nende jaoks võib olla kehvasti nägemine normaalne,» ütleb Instrumentarium Eesti optometrist Merle Väljari, lisades, et seepärast on väga oluline, et lapsevanemad enne kooli viiksid lapsed nägemisspetsialisti juurde silmakontrolli.

Harry Potteri prillid.
Harry Potteri prillid. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP / Scanpix

Juhul kui lapsele on prillide kandmine mingil põhjusel vastumeelne, tuleks kindlasti välja selgitada selle põhjus. Sageli on see väga lihtne, näiteks prilliraam ei meeldi või prillid on esialgu harjumatud. Siinkohal on väga oluline arvestada prillide ostmisel lapse enda soovidega, siis kannab ta neid ka meelsasti. Teine oluline faktor prillide kandmiseks on see, et kui lapseeas ei kanta prille, siis kasvava lapse arengu jooksul muutub nägemine kiiremini kehvemaks. Lisaks tuleb veenduda optikapoes enne prillide soetamist, et need istuvad lapsel hästi ees ja ei pigista ka mingi aja möödudes.

Optometristi sõnul on prillikandmine laste seas popimaks muutunud suuresti tänu Harry Potteri tegelaskujule. Üldjuhul meeldivad lastele värviküllased raamid oma lemmikloomade või filmikangelaste piltidega, kuid see pole reegel. Siinkohal peab jällegi arvestama iga lapse individuaalse maitsega ja veenduma, et talle endale need meeldivad, sest siis ta kannab neid samuti hea meelega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles