Järelvaadatav: raamatuklubis «Raamatujutud teetassi taga» on külas kirjanik Mia Kankimäki

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

Alates septembrist alustab kirjanik Eia Uusi juhtimisel Solarise Apollo raamatupoes raamatuklubi «Raamatujutud teetassi taga». Septembri raamatuks on Mia Kankimäki «Asjad, mis panevad südame kiiremini põksuma», mis viib lugejad kaugele Jaapanisse. Kõigi raamatusõprade suureks rõõmuks ühineb meiega ka autor, kelle kohalejõudmist toetab Soome instituut. Postimees teeb klubist otseülekande, mis algab kell 17.30.

Klubi kutsus ellu teetootja Lipton, et tuua inimesi kokku ja pakkuda mõnusat pingevaba õhtut huvitavate raamatute ja hea seltskonna keskel. Esimene raamatuklubi toimub 10. septembril kell 18.00 Solarise Apollo raamatupoes. Nagu nimigi ütleb – saab põnevaid raamatujutte kuulata ja rääkida teetassi taga.

Raamatuklubi eestvedaja Eia Uusi sõnul küsib temalt iga nädal mõni tuttav või võõras lugemissoovitusi, mis näitab inimeste soovi raamatuid lugeda. «Enamikel lihtsalt pole aega või püsivust raamatupoodidest või -kogudest välja kaevata neid õigeid raamatuid, mis just talle võiksid meeldida. Mõnel on halvad mälestused kooli kohustuslikust lektüürist, mõni pole kunagi lugenudki raamatut, mis täielikult endasse haaraks ja argipäevast kaugele viiks. Raamatuklubis tutvustangi põnevaid praegusi ja kunagisi kirjanikke, köitvaid teoseid läbi ajaloo ning vaatame, kui erinevatest žanritest võib leida uusi lemmikuid,» kirjeldab Eia Uus alustava klubi tegevust.

«Raamatujutud teetassi taga» toob kokku parimad raamatud ja head inimesed, et veeta kord kuus mõnus õhtupoolik, arutledes valitud raamatute ja kuu teema üle. Pole vahet, kas lugemine on su meelistegevus või sa pole aastaid ühtki raamatut lõpetanud, leiad klubist kindlasti uusi sõpru: olgu nad tegelased teostes või meie raamatuklubis. 

Vahepealsel ajal on kõik oodatud mõtteid jagama ja kaasa lugema spetsiaalses Facebooki grupis «Raamatujutud teetassi taga».

Liptoni raamatuklubi toimumise ajad Solarise Apollo raamatupoes:

  • 10. september kell 18.00. Teema: raamatud, mis viivad kaugele.
  • 9. oktoober kell 18.00. Teema: ajaloolised romaanid.
  • 11. november kell 18.00. Teema: kriminaalromaanid.
  • 11. detsember kell 18.00. Teema: armastusromaanid.

Raamatuklubi on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles