See päästab sind lapsele ettelugemast

Copy
Foto: pexels.com

Lastele on äärmiselt oluline raamatuid ette lugeda. Milliseid raamatuid siis lugema peaks?

Lastele meeldib, kui vanemad neile raamatuid ette loevad. Nii tekib ka neis endas huvi raamatute ja üldse lugemise vastu. 

Kui sa oled aga üks nendest, kellele ei meeldi lapsele kõva häälega raamatuid ette lugeda, olgu põhjus siis selles, et sulle ei meeldi enda hääl või sa lihtsalt ei oska seda põnevalt teha, siis võta appi audioraamatud. 

Lihtsalt otsi üles oma lapse lemmikraamatu audioversioon ja pane see käima. Nii on ka lapsele põnev meelelahutus tagatud. Kui peres on lapsi rohkem, siis tuleks kindlasti kõigi arvamust küsida ja seejärel sobivad raamatud välja valida. Hea oleks lapsele ka erinevaid žanre tutvustada ja tekitada huvi erinevate valdkondade vastu. Nii on ka lapse silmaring palju laiem.

Audioraamatuid on hea lapsele ette mängida ka siis, kui võtate ette pikema reisi või kui soovid, pead ise millegi muuga samal ajal tegelema. 

Loomulikult ei asenda audioraamatud «päris» raamatuid, mida laps saab ka ise käes hoida ja lehitseda. Audioraamatud on lihtsalt mugav variant, kuidas lapses lugemishuvi tekitada, kirjutab lifehacker. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles